MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

VÄLKOMMEN

Välkommna till min nygamla hemsida.  Jag som håller i sidan heter Joachim Fransson är 48 år Är utbildad inom kök och Restaurang och gillar matlagning och fotografering. Sidan ni nu är inne på innehåller  tankar bilder recept och en och annan recention på mat. Önskar du gästrecentera är det bara att skicka ett mail (glöm ej bild). Har ni något skoj recept som ni önskar delge kan ni också skicka ett mail.

 

 Jag rekommenderar Din Studio

 

joachimfransson@gmail.com

JULKÖTTBULLAR

Karameliserad lök

4-5  skivade lökar (gul och röd)

Smör

Julöl

Stek löken på hög värme under omrörning så det inte bränns tills vattnet avdunstat. Täck med julöl  och koka in i löken Kan med fördel göras dagen innan.

Blandfärs

2 Hackade gula lökar

Rostad lök

Bacon

Flytande köttfond

Ansjovisspad

kryddpeppar

vitpeppar

svartpeppar

Smör

Mixa bacon karameliserad  rostad och rå lök ansjovispad och fond till en smet

Blanda med köttfärs och övriga kryddor (snåla inte med kryddpeppar)

Provstek en bulle i smör. Om den är god fortsätt stek annars finlira med kryddor så det blir som du vill ha det i smak.