MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Mitt Taimatshjärta blöder

2017-04-19

Älskar taimat över allt annat, skulle kunna äta på Spicy Hot varje dag om jag hade råd.

Därför kändes veckans uppdrag granskning lite extra i maggropen, man hade ett repotage om en grossist som tydligen sysslade med matfusk. Silade bort insekter från ris och packade om. Märkte om varor mm.

Det vittnades om att arbetarna fick jobba instängda med att ta bort märkning med lösningsmedel, personal som ramlat och myndigheter som bara skyller ifrån sig. Kanske sent, men tror att det kommer vidtas kraftåtgärder mot just detta företag.

Bojkotta taimat o sushi. Nä det skulle jag inte klara. Det är liksom livsgnistan i mitt matliv. Hoppas och tror istället att dom restauranger jag äter på använder andra leverantörer, kanske lite naivt att tro det. Men lite bättre känns det.

Om jag själv hade en restaurang skulle jag utan tvekan lista upp mina leverantörer, på gott och ont. Men det skulle vara ärligt mot mina kunder. Har googlat lite men ennu värkar inte tairestaurangerna svara med att berätta att vi inte har med detta matfusk att göra. Förhoppningsvis saneras det sig själva vartefter. Men man ska inte ta för givet att dom tysta är utan skam.

Är för övrigt inte alls förtjust i Josefsson och hans granskande metoder. Det blir tämligen ensidigt när han är i farten enligt mitt tycke. Nu tittade jag på just denna veckas program då ämnet berör mig.

Fick igår brev från farbror doktorn. Resultatet av undersökningen visade normala förhållanden enligt brevet. Inte helt övertygad men ffår vara lugn för stunden, smuttar min vita sörja ett tag till o tar klunkar av hostmedicinen som gör att jag sover som en klubbad prins. Det har blivit bättre.

Livståget tuffar på i en hisskelig fart, jag ligger som vanligt på taket och håller mig i av hjärtans lust. Inte alls skoj att ramla av i den här farten inte. Valde en kurva med rätt taggiga snår när jag hoppade av sist, men nu är det bara att klammra sig fast för glatta livet och hoppas på det bästa. Det finns ljusglimtar bortom kröken, men ennu är det för tidigt att säga om det är hopp eller ett annat tåg.

Stora datorn har åter blivit skyddad mot virus men lilla trilskas och vill absolut inte koppla upp sig. Hemsidan har fått 3 nya månader och jag har unnat mig att storsatsa på både Lotto o EuroJackpot. Man måste ha verktyg för att kunna drömma.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)