MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Oskulden är tagen

2017-04-08

Satt som klistrad igår och natten framför tv och dator. Mycket information att ta in men gjorde vad jag kunde. 

Först var det tämligen förvirrad information om det förmodade terrordådet i Stockholm. Bilder på lidande och död  poliser med automatvapen  och filmer på springande människor och poliser som skriker och försöker dirrigera folkmassor efter bästa förmåga.

Det hade tagits en lastbil som sedan kördes på Drottninggatan i stockholm utan att stanna fören den träffade en butiksvägg. Bakom sig skadade o döda människor.

Centrala delar av stockholm stängdes av. Bussar tunnelbanan stannade, gator stängdes av, lets dance ställdes in  och folk hindrades att komma från sina arbetsplatser, måste ha varit ett kaos utan like.

Igår sprang journalisterna omkring och stannade folk som alls inte hade något att säga igentligen. Idag är det lite mera planerat. Våra politiker vallfärdar till platsen för att lägga blommor och säga några väl valda ord till journalister och allmenhet. Bäst tycker jag nog Löfen var, han knallade från Rosenbad till o från platsen. Morsade på allmenheten och pratade med journalister, tände ett ljus la dit blommor.

Utifrån det jag läst och sett på tv ser det vara så att alla är överens om att detta kaos sköttes bra av myndigheter sjukvård o allmenheten. Mest visade sig att folk hjälptes åt när nöden var som störst. Det erbjöds skjuss till provinserna. Det erbjöds mat o husrum i lägenheter och det erbjöds samtalskompisar i kontor.

Vi har varit föskonade från fullbordade terroristattacker, men nu är vi okså i den skaran av städer och länder. Den förmodade terroristen sitter anhållen. Han fastnade på bild som kablades ut till allmenheten som snabbt regerade på konstiga figurer i området man bor i. Hur många samtal om folk som såg konstiga ut man fick är oklart. Inte heller har det framgått om polisen fått åka kors o tvärs i stockholm för att allmenheten varnat.

Nu är det samma bilder o filmer som rullar hela tiden, men tvn kommer stå på hela kvällen. Livet går vidare här i Norrköping och där i Stockholm, det tar en stund för dom som var mitt i att komma tillbaka till en vardag.men livet. Ja det går vidare vare sig man vill eller inte.

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)