MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

47 och en dag

2017-04-06

Nä det har inte känts så mycket annorlunda nu när jag är ett år äldre och bara har 3 år kvar till 50. Eller jo, det har varit segt som sirap. Men det har inte direkt med åldern att göra utan det korta samtalet från en vän jag inte har hört av på länge blev till ett längre, mycket längre. Men det var roligt att pratas vid även om jag mestadels lyssnade.

Blev att diska lite efter kalaset, hälsa på en vän och laga en lite lyxigare middag. Blev det där jag hade köpt som födelsedagsmat men igår blev det enklare spis. Till dessert blev det tårta.

Satt en stund och kollade vad som skrivits om gårdagens final i Sveriges mästerkock. Noterar att Dagens Nyheter hade koll och konstaterade att det faktiskt var Klara som vann den första delen, Gillis den andra o så Klara som vann stort med sin middag.

Trollen är dock hård och skoningslös, alla mästertyckare som sitter där vid sina skärmar och spyr galla över någon dom inte vet ett skit om. Den almenna opinjonen tycker att Gillis sopade golvet med Klara och att hon vann för att hon var kvinna. Kanske dags att juryn kliver fram och berättar hur man tänkte offentligt så det blir slut på den där bajskastningen från folk som sitter o tror.

Visst Klara är nog lite kartigare en dom andra som vunnit men mitt mathjärta fick hon.

Företaget som lovade höra av sig gjorde förstås inte det. Det är den andra interjuven som sabbas för att jag har annat för mig. Men har svårt att förstå varför man bara har ett tillfälle för interjuver om man ska ha över 100 vikarier. I örebro där man sökte 40 fanns det 3 tillfällen att välja på. Är så trött på företag som inte hör av sig efter ett besök.

Ena chansen efter den andra glider ur händerna och det är minst sagt besvärligt att hantera.


Tittar man bakåt är allt svartvitt, men ser man framåt är det möjligt att ljuset där i slutet av tunneln  inte är ett tåg trots allt.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)