MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Födelsedag

2017-04-05

Dagen började med att jag försov mig, eller valde att dra mig en smula mera en jag borde ha gjort. Sen ringde mobilen och en arbetsgivare ville ha mig på interjuv. Tyvärr en dag som jag redan var inbokad på jobb i molnfabriken. Och som det ser ut nu går det inte att göra något åt, förstå båda företagen men Besviken är bara förnamnet. Står nu o stampar o blir mer o mer frustrerad.

Hursom fortsatte födelsedagen med att jag åkte till Söderköping för att hämta min beställda tårta (lugn lugn, det kommer ett foto). Blev taimat till lunch (Nä faktiskt inte på spicy Hot, utan siam taifood i sörping). Parkerade bilen o ställde in tyårtan. Då började jag fundera på hur det är med kaffe igentligen. Letade letade o letade. PANIK,inget kaffe. MEN det måste man ju ha om det ska bjudas på kaffe o tårta. Iväg med bilen igen och bort till affären.

Väl hemma igen kunde jag koppla av och ta mig en liten födelsedagsdrink som jag blandade med kärlek o färska frukter (o så sprit förstås).

Gästerna började trilla in Bästaste kompisen o resekamraten dök upp först sen far o sambo o sist men absolut inte minst mamma o vovve. Tårtan lika god som den var fin och fick ett oväntat samtal från en kamrat som jag inte hört av på länge. Tyvärr blev samtalet aldeles för kort men hoppas vi kan höras av igen.

Pengar, bok, knivblock, någonslagsprylsommankanpoppapopcornimicronmed, kallingar, godis o olivolja från Spanien blev gåvoskörden.

Gästerna gick och det blev rätt tomt o ödsligt. Hade köpt hem en hel del gott att laga då jag fyllde år, blandannat en fin biff. Till middag blev det dock enkelt kyckling o potatissallad då det blev lite hets att käka innan finalen av Sveriges mästerkock.

Sveriges mästerkock som sagt. Under programet har det varit lite si o så med dom båda finalisterna, dom klart bästa helt klart även om jag inte alls blev sugen på någon av kockböckerna. Klaras såg jag nyss och den tilltalade mig inte, men kommer väll bläddra i den vartefter.

I finalen sopade Gillis först mattan med Klara som blandannat glömde kaffet till första utmaningens frukostbricka. Det tog sig något under andra utmaningen som var lunch. Men det kändes endå som Gillis vann även den utmaningen.

Och så sista utmaningen som var Middag tog Klara revanch med en vacker rätt, den finaste av dom två enligt mig. Och med den vann hon. Rättvist eller ej, ja det kan man undra. Men man får ju inte se all disskution där inne i matsalen.

Sociala medier dundrar och det är enligt Klara själv mycket bajskastning. Länge sedan jag såg så mycket negatift att läsa om en vinnare i Sveriges Mästerkock. Varenda matnättroll är på språng och har något att skriva. Tävlingen berör tydligen, men Manneström. The king of sås försvarar så Klara måste vara bäst. Kartig o kaxig jovisst. Men det är ingen tävling i att vara ödmjuk utan en mattävling, lite märkligt att folk tar upp att Gillis är trevligare en Klara, måsåvara. Men juryn smakade deras mat i finalen och tyckte att Klaras var godast. Slutsnackat!

Gillis fick sin revanch och vann efter stängning, det nya påfundet för i år där dom utslagna fått tävla med varandra. Marcus har varit enväldig domare och priset är en kväll med honom och en rätt på menyn på en nyöppnad restaurang. Det unnar jag Gillis för hans risotto såg godare ut en den som Axel skapade.

Ett långt inlägg, jamen. Som enligt löfte avslutas med Moussetårtan från Jannes bageri i Söderköping. Sockerkaksbotten  Passionsfrukt och chokladmousse chokladkant o frukt med gele i toppen. Den snyggaste tårtan jag köpt.

 Dryga kvarten kvar av den 5 April och Joachim är 47. Bara 3 år kvar tills han är 50 bast, hur känns det att vara såååååå gammal kan man undra. Han tittar tillbaka hur det kommer sig att han blev så där gammal men tittar framförallt framåt. Nä det är inte troligt att han får leva 47 år till. Men det skulle allt vara kul om han fick ett välbetalt jobb så han kunde gå i pension vid 55. Haha.

Det är lite ensamt och vissa saknar han medans det blev ett samtal från en han inte pratat med på länge, det var trevligt även om samtalet blev kort. Blev varm av alla grattis på Facebook. Har valt att avsluta dagen med en dansk chokladöl. Inte alls så mustig o chokladig som han hoppades på men dock en värdig avslutning.

Nu så springer vi framåt mot nya år på livets stig!

Puss och Kram

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)