MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Sveriges mästerkock

2017-03-29

Så börjar ännu en säsong av Sveriges mästerkock ta slut. Ikväll var det en rätt så spännande semifinal där min favorit Klara gjorde som hon heter nämligen klarade sig och gick till final. Det förutspådde jag redan från början.

Som motståndare har hon Gillis. Det brukar vara tunnsått men killar även om dom kommer till final. Om dom mot förmodan vinner blåser deras kockböcker bort i bruset och dom själva får testa fiskpinnar på youtube. Ett öde som drabbar om man inte riktigt har den karisma som krävs att stå i tv fyra o laga käk i arla morgonstund.

Kan inte säga att jag blev sugen på någon av kockböckerna och ingen av dom har vad som krävs att klara sig i den hårda kokbokskonkuransen. Det tror jag iallafall.

Klara är fortfarande min favorit, inte för att jag skulle springa o köpa hennes kokbok. Men tycker om hennes stil.

Lite undrar jag ju förstås vad som händer backlstage. När juryn disskuterar till exempel. Man får som tv tittare bara se en bråkdel och ibland räcker det för att få helt fel bild o bli förvånad när vinnaren av en utmaning annonseras ut.

I framtiden kan man hoppas på smaktv så att vi som tittar också kan vara med o smaka som juryn gör, vore coolt.

Matintresserad som jag är skulle det vara hur coolt som helst att prova hur långt man kan gå. Men är nog lite feg och även om jag nu klarar adition bra finns det saker jag absolut inte klarar av. Jag suger på att baka. Jag är helvissen på att filea fisk och lägger upp maten som en sjörövare. Men jag är en djäkel på att göra sås, en sån som till o med skulle få självaste Mannerström att gråta av lycka.

Ett av avsnitten från denna säsong som jag absolut är avensjuk på är när deltagarna fick ett skafferi fyllt av tomater. Snacka om att jag skulle få hränsmälta, jag som älskar tomater skulle vilja smaka alla dom där sorterna som fanns. Troligen skulle jag ha gjort en tomatsås eller möjligen en soppa.

Kanske jag ska göra mera saker själv här hemma. Filea fisk. Stycka kött. Göra pasta så att jag någongång kan gå på en sån där adition.

Nu så blev det ett jättelångt inlägg fullt med svammel.

Någon som vet om något billigt boende i Örebro Bed and breakfast? någon som har ett billigt rum att hyra ut en längre tid över sommaren. En husvagn? Tips mottages tacksamt.


Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)