MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Mordet på Palme

2017-03-03

Kvällen då den svenska tryggheten dog. För vem kunde ana att någon i kallt blod kunde gå o mörda en annan mitt på öppen gata, o till råga på en av våra politiker. Orimligt men det blev sant den där natten i Stockholm. Nu vet vi bättre. Men då visste vi inte bättre en att det var tryggt att bo i Sverige.

Förstås var det total kaos den där natten. Inte helt rätt att få till det. Men är övertygad om att det inte riktigt var menat att mordet skulle lösas. Fel o brister som kändes medvetet gnager. Nä det var en komplott från början till slut. Fast slut är det inte, nu har en ny chef utsetts i palmegruppen så man ger sig inte.

En lämplig syndabock hittades så småningom och när Crister Pettersom fälldes för mordet såg allt frid o fröjd ut. Svenska polisen hade löst tidernas mord. Men Crister friades senare i alla instanser högre upp. Han dog som en fri man av andra orsaker en trisstess o fängelsemat. Crister var mycket men någon Palmemördare var han absolut inte. Han passade in och fick bli syndabock. Hade det funkat så hade det gjort så.

Nä får min inre privatspanare leka fritt är det den tyska terroristgruppen som faktiskt tog på sig ansvaret några minuter innan det blev känt att det var just Olof Palme som låg där nere på Sveavägen.

Eller Det finns bara en person som visste (förutom Olof) vart man skulle. Tror Olof hade rört om i syltburken för mycket och det bestämdes att det var nog bäst att han röjdes ur vägen. Alla var med på det och så här långt ser det ju ut att ha lyckats.

Tiden gick och vi blev tryggare igen. Då mördades Anna Lind som fritt spankulerade i Stockholm. Det mordet klarades snabbt upp. Här lämnades inget åt slumpen och erfarna mordutredare tog genast tag i saken. Sverige blev dock genast mörkt o otryggt igen och har så förblivit.

Annars då har det varit lite segt. Hade missat några avsnitt av Gåsmamman 2 så gjorde mig till premiumkund för några timmar och såg färdigt. En spännande serie med ett lite avsnoppat slut. Hade nog hoppats på att flera lösa trådar knytits ihop. Men kanske det är en tredje säsong planerad vad vet jag.

Det där med att man måste preminurera på kanaler och tidningar för att få se o veta mera retar skiten ur mig. Det är sniket. Mycket är gratis så visst, inget att gnälla över igentligen. Mest irriterad blir jag över tidningarna som bassunerar ut viktiga nyheter o fördjupningar som det sedan kostar pengar att läsa.

Nu så är klockan  kvällen. Är seg o rastlös på samma gång. Inget på tv och en så länge har jag inte hittat någon gamal film i hyllorna som jag vill se igen. Kanske blir det trots allt att gå till sängs.


Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)