MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Knivar

2017-02-25

När jag gick livsmedelsteknisk linje för en evighet sedan skulle det vara Mac knivar, man var liksom ute om man inte minst hade en. Köpte en liten då dom var hutlöst dyra. Den kniven är idag rätt sliten, lite slö och använder den inte så ofta.

Sen skulle det plötsligt vara Global men den trenden hoppade jag först på senare då jag fick av tomten i Julklapp. Riktigt bra och användbara knivar.

Sen skulle det vara knivar av keramik, så förstås köpte jag en. Visst jättebra kniv men inte riktigt min stil.

Har ett par knivar och det går lite i perioder vilka som används och ligger framme för vardagsmatlagning. Just nu används mestadels knivarna från Morakniv jag fick för 2 år sedan i julklapp. Knivar som är vassa och ligger bra i handen.

En bra kniv för vardaglig bruk behöver inte vara dyr och av designad av en trendkock. Ligger den bra i handen, är vass och man tycker om den kan den lika gärna vara från Ikea och fiskars.

Är inte alls trendig. Men vill gärna vara med o ha det som andra har. Nu är det mest ekonomin som bestämmer när o vad jag köper i kniv väg, annars hade jag nog hafft några till.

Och appropå andra maskiner som andra har men inte jag är fritös och souce vida. Den senare har jag blivit inspirerad att köpa efter att gått med i några sidor på FB. Tyvärr är det så att jag använder maskiner aldeles för sällan för att det ska kännas meningsfullt att köpa. I köket står det för närvarande en slowkoker jag fick i julklapp. Har tänkt men en så länge är den oanvänd.

Lite svårt att inte tänka på Måndagens interjuv, fast jag försöker. Det gnager lite det där med deligeringsprov. Men är lite lugnare en vad jag var i Fredags då jag fått rätt bra info om vad det rör sig om. Kommer ta besluten i den ordningen som dom kommer, med början på Måndag.

Just nu funderar jag lite på hur A-kassan ställer sig om jag får sommarjobb redan nu. Jag menar att man måste ju söka jobb, men det är ju inte nödvändigt att söka sommarjobb om jag redan har ett. Hm, jag får helt enkelt skriva o fråga.

Ekonmiansvarige får spel hela tiden, för i Mars händer det en massa saker. Ksmb och sabaton spelar. Det är mat o dryckesmässa,  och förut när jag läste tidning hos kamraten såg jag att även Mimikry kommer till området. Dock inte fören April, men endå. Det är provningar och så förut meddelades att det troligen blir buteljering av ett av whiskyfaten jag är med i redan i år. Visserligen inte fören i December typ. Men endå. Hade ekonomiansvarige varit här fysiskt o inte bara i huvvet hade han använt hårda ordalag o smällt i dörren både på väg in och ut. Kanske möjligen kommer han när han lugnat ner sig axxeptera min begäran att få serva cyckeln. För det behövs om det blir jobb på andra sidan stan, känns sådär att harva bilen eller spårvagnen.

Nu är det nog bara att hoppas att det blir jobb och att jag dessutom kan jobba extra lite innan, för att känna in läget och bli ordentligt varm i kläderna innan sommaren. Går troligen då jag hört att man iallafall inom hemtjänsten skriker efter folk. Lite kan jag hoppas på att det gäller även den enhet som blivit mig tilldelad.

Fick på gruppinterjuven för mig att det är lite lugnare på hemtjänsten en på boenden. Så kryssade för just hemtjänst. Kanske lite dumt så här i efterhand. Men gjort är gjort sa haren och får helt enkelt göra det bästa av det som blir.

I morgon ska jag o vännen unna oss Brunch på PaneFresco. Pablo Robertos mathak här i stan, som fått lite blandade resentioner. Börjar med en buffe och återkommer förstås med en recention i morgon.

Snö i luften och noterade igår att man redan stängt av strömmen till motorvärmarn. Tidigare o tidigare för varje år, presis om det är med att söka sommarjobb.

Nu ett glas svalt vin i glaset och mello lite i bakrunden.

Önskar eder en bra fortsättning på Helgen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)