MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Recensera

2017-02-22

Att recensera andras matlagning är inte helt lätt. Här på sidan har ni märkt att det kan vara lite si o så med insperationen. Ibland är det tunt och ibland så bara faller allt på plats och det beskrivs blommande som proffsen gör.

Det finns mängder av sidor där mat och matställen recenseras av privatpersoner som äter på restaurang en gång om året och dom som äter flera gånger varje vecka.

Alla tycker olika, det är som mammas köttbullar, det finns lika många recept som det finns mammor. Kollar man på typ resesidor som tripadvisor kan det vara lite förvirrande. Alla är proffs på att tycka och alla har sin åsikt hur det ska smaka och vara.

En speciell resention jag kommer ihåg var NT när dom hade sin matpatrull. Man var inte helt nöjd över en restaurang i stan och det blev snudd på kravaller i kommentarsfältet. Fans och stammisar mot dom andra. Till slut stängdes kommentarerna för att det hade blivit för hetsigt.

För så är det, man håller "sin" krog eller restaurang högt. Rätt ofta för att man helt enkelt inte äter någon annanstans.

När proffs recenserar gör man ju det flera gånger och det är flera gäng som dyker upp. Det lite för att eliminera igenkäningsfaktorn och dåliga dagar. När jag recenserar gör jag det oftast bara en gång. Thats it!

Här på sidan får jag sällan kommentarer. Men några har det allt blivit. Båda när jag skrivit vad jag tycker om restaurangen/pizzerian runt hörnet. Ena gången var det pommen som skulle vara gjord på plats vilket jag inte alls trodde och andra gången kallade jag deras bea för fogmassa, inte alls poppis om jag inte missminner mig.

Ikväll är det Onsdag och Sveriges mästerkock. Flera år har jag faktiskt kunnat pekat ut vilka som kommer till final. Iår är det lite ostabilt, men mina favoriter Klara och Othilia är fortfarande kvar. Tandläkaren som jag hela tiden haft som minst favorit åkte ut ikväll.

Ljuger om jag inte tänkt på att deltaga i sveriges mästerkock. Men inser att jag inte skulle gå så där värst långt. Finns för många moment som jag inte behärskar. O så är jag lite feg också. Ikväll hade jag säkert varit med i det förlorande laget och där hade jag nog gjort en gryta med en massa kokkos i o smaksatt med ingefära. Hållt tummar o hoppas på det bästa, hade absolut inte försökt att baka en kaka.

I ett svagt ögonblick funderade jag på att ändra o byta mall på sidan. Kom efter lite provande fram att det skulle bli lite för mycket pyssel och ändrade tillbaka.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)