MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Helg

2017-02-18

Efter en trög och lite jobbig vecka blev det då helg och i morgon är det redan Söndag. Förstås inte varför helgerna alltid ska gå så fort.

Under veckan har jag funderat en del i det där med att instruera o lära upp. Samma saker görs på olika sett beroende på vem som gör det, så är det. Det är dock en konst att som behovsanställd snappa upp det som behövs snabbt för att få jobbet gjort.

Snappa upp snabbt är igentligen inte min starka sida, men gör mitt bästa med varierande resultat. I Fredags till exempel gick det sådär. Men jag kämpade på trots en tyst kollega.

Har en viss erfarenhet av att leda arbete och instruera. Jag anser att det är viktigt att personen man lär upp får dom rätta förutsättningarna att göra jobbet utan min hjälp. Det är min plikt att se till att det görs rätt från början. Jag som instruktör ska vara på ett sett som får eleven att känna sig trygg att fråga dumma frågor.

Har varit med om allt från jahadu kan trycka på någon knapp o se vad som händer. Trycker på valfri knapp o allt går åt helvete till att få veta minutsiöst hur och varför. Och lite så instruerar jag nog själv, lämnar inget åt slumpen.

Jag anser att det är minst lika viktigt att få reda på om man gjort något bra som det är att få veta att man gjort något dåligt och att kunden kanske till o med har klagat. Mutter i all ära, men då måste jag lite gissa. Nä säg till om jag gjort fel och visa den rätta metoden istället. Så svårt är det inte.

Det är har jag märkt rätt stressigt och saker o ting ska ju göras på bestämd tid med eller utan någon som inte kan som springer bakom. Att stressa upp sig lite väl mycket i onödan är dom bra på många av dom lokalvårdarna som jag träffat.

Många områden har jag fått känna på och man lär sig med tiden att ta folk på det rätta sättet. Det området jag var nu senast tog prset i springa runt.

Var en sväng till resekamraten för att disskutera just årets semester. Ser ut som om vi först iallafall satsar på några dagar på Gotland i Maj. Lite senare i höst kanske vi kör en kortare Tysklandssväng eller så blir det något annat eller ingenting. 

Söndag i morgon som sagt. Då jobbar man inte på kommunen tydligen och ska dit på interjuv angående sommarjobb inom omsorgen. På Måndag ska jag sätta mig i kö för att få en läkartid. Börjar ruttna rejält på min onda stortå som gör mer eller mycket ont för jämnan.

Nähä. Om man skulle krypa upp i soffan o kolla på James Bond?

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)