MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Serveringspersonalen

2017-02-08

Serveringspersonal. Då tänker man främst på den som kommer fram och visar vägen till bordet, tar mot beställning och kommer med maten. 

Nu för tiden är det inte så vanligt med hovmästare som tar mot bokningar så det får även serveringspersonalen göra, på vissa ställen blandar dom även drinkar och gör andra sysslor,

Något som inte häller är så vanligt är det jag kallar för matsalshäxan, en person som har full koll på vad som serveras till vilket bord. Minimerar fadäser såsom att en förrätt kommer till damen i blå tröja samtidigt som herren i samma bord får notan på saker man inte ätit en.

Ofta springs det runt och man har inte samma person som kommer med maten. Kan jag tolerera men har svårt för tjat. 5 personer som kommer fram o frågar om maten smakar gott. En gång räcker.

Passar kanske inte på en pub. Men en riktig restaurang skulle jag klart ha en hovmästare en matsalshäxa riktiga kypare gardobier  och förstås en bartender.

Apropå Garderob föresten anser jag det är ett jäkla oskick att ta betalt för den servicen.

– Hovmästarn, hur länge har du varit anställd?
– Två veckor.
– Jaha, då kan det inte ha varit du som tog min beställning.

Är mer en förkyld och det var en kamp att ta sig till arbetet i morse. Men kom både dit och hem. Nu så är det Sveriges mästerkock och sen blir det nog sängen, ingen Ncsi ikväll.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)