MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Kocken

2017-02-07

Vi har en ide om namn, en lokal, meny och en massa kontaker som ger mig kött fisk kyckling grönsaker öl mm från trakten, vad fattas. En kock förstås, eller flera för även om så ofta sker kan inte en kock jobba hela tiden.

På min första restaurang. Castropuben tar jag större delen av köksbidragen från dom gymnasieprogram med livsmedel o dryckes inriktning som finns i området. Kanske några arbetslösa som får jobba sig uppåt och visa framfötterna o så en kökschef som har jobbat några år och har kunskap och erfarenhet att få min vision att leva.

Allt från grunden kommer kräva sin brigad och sin kökschef, men det kommer bli så bra att jag snart kan starta upp några av mina andra ideer. Fiskrestaurang, vegetarisk restaurang och en liten  pub med utvalda öl och charktallrik samt tacofärs i pitabröd.

En kock ja. Han/hon kommer i olika skepnader, alla är ju inte kändisar från födseln och vinner kockkamper o är jury i sveriges mästerkock. Nä dom flesta kockar lever livet lite i utkanten. En del är utbildade till tänderna och byter arbetsplats lika ofta som strumpor medans andra harvar runt i samma gryta år efter år utan att komma någon vart.

Har man tröttnat och tycker det är helt okej att köra med halvfabrikat, ja då borde man sluta att kalla sig kock. Kanske man borde införa någon slags garanti. Typ sigillet riktig kock som intygar att den i köket lagar mat från grunden med råvaror från trakten.

Annars då.

Idag har det varit en massa bilåka fram o tillbaka. Intressant att få komma till postterminalen och se hur post blir till. Allt inte rikigt klart då det var en massa farande från mitt till andras uppgifter. Men nä, det är bara att bita ihop och göra sitt bästa. Har funkat förut. Håller nog på att bli förkyld också.

Nu kommer jag snart iallafall få min första A-kasse peng med det nya villkoret. Anser dock att slanten är aldeles för klen och en begäran om omprövning är på gång.

Söker mycket jobb just nu. Tror att det var länge sedan jag sökte så mycket sommarjobb från olika vinklar som dom senaste 2 månaderna. Det resulterar till interjuver och ska på en ny på Söndag av alla dagar. Då är det jobb inom omsorgen som jag ska sälja in mig för.

Helst av allt vill jag göra något annat, men att jobba som lokalvårdare eller liknande funkar också. Den som lever får se.

Småblåst o snö. Nä nu får det snart bli sommar!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)