MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Lokalen

2017-02-06

Minst lika viktig som råvaror o menyer är lokalen. Många fall får man som restautör bygga om en redan befintlig lokal. Men ibland kan den byggas från grunden och då få den presis som man vill.

Vart lokalen ligger är väldigt viktigt. Kanske man får kolla området så det inte finns en jättepoppis restaurang med samma tema som jag har tänkt att ha. Eller så ligger restaurangen i ett hörn det där tidigare har varit ett ställe med lite dåligt rykte. Det är risk att ett ställe på en sådan plats alltid är lite dödens.

Flera borde kolla vad som saknas i området och inte bara smälla upp en pizzeria. Området i fråga kanske redan har en okej pizzeria eller vattenhål och människorna i området tränger mera efter en tairestaurang. Då får inte den nya pizzerian så mycket kunder.

Man kan ta över ett redan inarbetat koncept strunta i att byta namn eller renovera lokalerna. Det går oftast bra men om conceptet är minst mycket den gamla ägaren havererar det om en ny kommer. Stammisarna går någon annanstans.

Har man skaffat en lokal i ett dödens hörn är första åtgärden att byta namn, absolut inte ha kvar det gamla namnet längre en nödvändigt. Lokalen ska också renoveras så allt gammalt tas bort. Även om man gör allt det är det inte säkert att nya kunder kommer.

Har varit i många lokaler och käkat. Allt från stora moderna rymliga till gamla fallfärdiga småställen ute på vichan. Det finns lokaler som aldrig har blivit städade eller lokaler som fortfarande ser ut som dom gjorde på 1970 talet då någon släkting startade restaurangen. Alla har sin charm. För min del har det sällan hänt att jag kommit tillbaka enkom för lokalen, det är maten man vill åt.

Min restaurang kan gott ligga lite mitt i, vid en större shoppinggata eller liknande. Den kan vara av lite äldre snitt men fräch och rätt stor så det finns plats för både bar matsal och förstås kök. En liten balkong där jag sitter o smuttar på lite försfriskningar samtidigt som jag har full koll.

Annars har det faktiskt inte hänt ett smack idag, symtomerna från igår är fortfarande inte helt borta. Blir att gå till sängs skapligt ikväll för att orka med jobb resten av veckan. Arbetsområdet denna vecka är lite off och får bara en dag på mig innan jag blir själv och det är på allvar, men det har funkat förut o hoppas det fungerar nu också.

På Söndag av alla dagar är det dags för en ny interjuv. Nu ska jag försöka komma tillbaka till omsorgen, gick för några år sedan en omsorgsutbildning och blev vårdbiträde. Men det blev inget direkt jobb, bara erfarenhet. Nu ska vi se hur långt det räcker nu. Länge sedan min utbildning, men vården skriker efter bra folk. Så vi får se helt enkelt. Skulle vara hur bra som helst att göra något annat.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)