MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Skicka ut det!

2017-02-02

Hur dyrt eller billigt din mat på restaurang är har man alltid som kund rätt till att skicka tillbaka maten om man inte är nöjd.

Många gör det inte utan äter eller lämnar, säger inget men kommer aldrig tillbaka. Istället borde man förstås ge etabilisaamanget en chans att göra om göra rätt be om förlåtelse ge kompensation.

Finns restauranger som har den lyxen att klara sig på enkvällsätare, dom skiter i vad du tycker. Du betalar o kanske får en kopp kaffe som kompensation. Du kommer aldrig tillbaka, men det skiter dom i för flera kommer istället.

En restaurang vill normalt ha tillbaka dig och gör om dom få chansen allt för att göra dig nöjd, eller iallafall nöjdare. En nöjd kund gör att 2 kommer tillbaka. En missnöjd att 10 inte dyker upp, mun mot mun är en starkare reklampelare en vad man kan tro.

Visst, nu kan jag som kräsen kund göra köket mer en upprörd över mitt tjat om att det saknas sallad, det är för lite sås, köttet är för segt pommen för salt, den saffransdoftande pytten saknar saffran eller vad det nu kan vara, Nu är jag inte först o främst på restaurang för att göra mig kompis med kocken utan för att bli mätt, glad o nöjd efter en trevlig helupplevelse en fin bonus.

Veckan snart slut och kan inte riktigt säga att det har varit riktigt som jag önskar. Tänkte mig att jag skulle må bra av att inget göra. Bli glad som förra gången. Men tydligen sitter det djupare denna gång och glädjen övern en ny vecka uteblir så här långt.

I morgon är det en ny interjuv på gång, bara timmar. Förstås höll jag på att säga. Men hoppas att det blir något annat vartefter. Är trött på det där timharvandet. Sökte nyss jobb i Skara, en uppgift som jag är bäst på. Men som vanligt är det arbetsgivaren som bestämmer. Sen är det förstås allt annat om jag nu skulle få jobbet. Problem som troligen gör att jag aldrig får sånna jobb långt bort som jag söker.

Kanske går saker o ting inte att lösa, men ge mig iallafall chansen. Är inte avig och har varit bortrest förut.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)