MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Ett Annorlunda liv

2017-02-01

Inte ofta det blir kultur i form av teater. Visst gick en slags teater kurs för många år sedan och var  med i en uppsättning som spelades 1 gång. jag var hårt bakis men det gick rätt bra endå om jag inte missminner mig. vhs kasetten ska jag någongång få ner på cd.

Glädjegivarna är inte direkt någon ny bekantskap. Har sett lite artiklar i tidningar o lite annat. Men ikväll var det första gången jag kollade på en föreställning. Enligt programmet till föreställningen har gruppen funnits i 10 år och har uppdraget att genom teater sprida kunsdkap och minska fördomar kring hur det är att leva med funktionsnedsättningar.

Ett annorlunda liv handlade om Lisa som har pws (Pader Willis syndrom) en för mig okänd kromosomavikelse som bland annat medför kortväxthet och omåttlig aptit. I föreställningen berättas det om att föräldrarna låser in mat och klasskompisar som är glada över tidig lunch så dom slipper vara utan mat om lisa kommer före i kön.

Vi får följa lisa från födseln tills nu när hon har hittat lite frid i teatern. Hon själv och föräldrar som kämpar mot myndigheter och andra som inte förstår.Föreställningen erbjöd förutom bra skådespel även en del skönsång. En stunds trevlig avkoppling helt klart.

Att se bra i saker. Att inte döma fören man har hela bilden klar för sig. Att se människor bakom var något från föreställningen som jag tar med mig. Har oftast lätt för människor som är olika, kanske jag till o med dras till dom.

Jag tänker på min egna uppväxt lite när jag ser en sån här föreställning. Den har ingen som helst likhet med hur det är att leva med till exempel pws. Men med skrivsvårigheter och matteproblem fick jag endå en del av sleven när jag gick i skolan.

 För min del gällde det att som allt annat adressera problemen och göra något åt det. Skriveriet försöker jag träna varje dag. Matten är lite annat, men hushållsmatten blir bara bättre o bättre likaså sifferminnet. Inget är perfekt. Men vem har sagt att allt ska vara det. 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)