MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Starta Restaurang

2017-01-31

Jobba som kock på Restaurang har jag önskat sedan barnsben. Så blev det ju inte. Men visst har jag även gått omkring och funderat hur det skulle vara att äga en. Har funderat hur den skulle va vad jag ska servera vilka jag skulle anställa.

Skulle jag vinna en fasligt massa pengar skulle jag starta en castropub. Allt lagat från grunden. Såser, fonder, dressingar, kryddblandningar. Ja rubbet. svenska Ekologiska grönsaker så långt det går och svenskt kött gärna närgårds. Lyxigt rustikt. Mat man blir mätt på inte fattig.

Inte så mycket vin ska serveras, kommer att finnas husets röda o vita. En massa whisky och så förstås öl från hela världen samt från eget bryggeri. Allt ska vara proffsigt ut i fingerspetsarna utan att för den skull kosta en halv månadslön.

Själv kommer jag mestadels sitta uppe i restaurangens gräddhylla och titta så allt flyter. Möjligen gå in i köket lite då o då för att visa vart skåpet ska stå genom att tillreda mig själv lunch. Annars litar jag på att den personal jag anställt är fullt kapabla att realisera mina visioner utan att jag är där hela tiden.

Kommer bli berömd och rikare en Joakim von Anka, kan starta flera restauranger ett imperium av barer restauranger och matfabriker runt om i världen.

Idag skulle jag gå o lämna sopor. Blev en 4 timmars fotopromenad efter det. Nu är benen rätt möra men är rätt harmonisk i sinnet och det var ju lite avsikten.Blir nog lugnt i morgon. På kvällen ska jag troligen kolla på teater.

Några sidor i livshistorien blev det också. Bara resten kvar nu. Förstår inte att det ska vara så jobbigt att klämma fram en bok. Ta GW till exempel. Han som hinner med en hel del annat samtidigt som det kommer böcker i strid ström. Är milt sagt avis.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)