MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Äta på Restaurang

2017-01-29

Kan man undvika matbluffar och dåliga råvaror om man istället för att köpa hem o laga gå på restaurang och låta ett matproffs med omsorg o kärlek tillaga middagen, få den serverad med ett glas vin o slippa diska.

Nä troligvis inte. Man ska inte tro allt som står på menyn. Hemlagat, noga utvallt, kött från orten mm. Skrönor som panerad disktrasa och diverse udda innehåll i såsen till bråkig gäst hör nog till ovanligheterna men lurad lär man bli även på restaurang.

Lite väljer vi själva. Om man till exempel går på restaurang där garanterat svensk oxe kostar en hundring. Är det mest troligt att köttet är något annat. Restauranger vill tjäna pemgar och kvalite kostar. Man räknar lite kallt med att vi som kund inte ska syna bluffarna. Nu är det många restauranger som kämpar med kvalite o service. Sånt märks.

Det som också märks är en dålig dag. Restaurangfolk är som alla andra och kan ha dåliga dagar då allt går fel. Gästen får fel mat, det saknas sparris på tallriken, såsen är salt pastan kall eller väntan på krubbet är på tok för lång. Såg nyss en film på youtube där man i köket såg hur man graderaderade ner eller upp gästens väntetid beroende på attityd o önskemål. Lite roligt faktiskt.

Väntetid och dåliga dagar är axxeperat iallafall gör jag det till stor del. Men vill bli kompenserad. Blir jag inte det går jag troligen inte till samma ställe igen. I många större städer finns det flera en 1 restaurang att välja på.

Jag som gäst vill ha mat med finess och kvalite till inget pris alls genast serverad av en snäll servitrice som bjuder på lite extra såsom kaffe eller snaps. Det går förstås inte ihop sig. Själv går jag en medelväg. Men går inte på vad som helst om jag inte är hungrig o lite väljer att bli lurad (sånt händer också).

Helgen har som vanligt gått tokfort. En kortare krogrunda på stan i Lördags och lite eftersläckning hos en kompis men annars har det varit lugnt. Är harmonisk nu då inget är bokat för nästa vecka. Skönt, men det ger ingen direkt guldkant i plånboken.

I morgon blir det upp tidigt för att besöka ångestbesiktningen, lilla bilen ska kontrolleras. Håll Tummarna!

Kvällens undring. Vad är det igentligen för mening med att visa ett program som Dating naked när allt är blurrad.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)