MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Matbluff

2017-01-25

Väldigt tunt på det mesta just nu och vill gärna skriva lite, så vad göra. Mat!. Jag skriver om mat. Det är ju endå det som är sidans tänkta huvudfokus. Har förut haft lite mera matavdelningar här, har dock tagit bort dom efter hand då jag inte skrev något.

Nu så tänker jag mig lite förändringar och då det inte händer ett skit i livet att fylla dagboken med kommer jag skriva ner lite mat tankar. Hur låter det?

Själv ville jag från början bli kock. Hängde med mamma i köket mera en när pappa högg ved o mekade med bilen. Ville bli kock. Sommarjobbade i storkök och kom till slut in på livsmedelsteknisk linje. 2 år och allt gick rätt okej. Restaurangmomsen kom och dom som inte hade något jobb inom branchen kom inte in på ett tag. Blev industrin istället och på den vägen är det.

Men att vilja och kunna kommer man långt. Har inga problem att slå ihop lite käk här hemma eller borta. Lusten att jobba i kök finns fortfarande, men ju äldre man blir dessto jobbigare. Är inte riktigt helt säker på att det skulle funka som jag vill, har tänkt att testa vid tillfälle med enklare sysslor. Men en så länge har jag inte fått någon att nappa, restauranger vill oftast att man ska komma rätt in i hetluften.

Lite mitt i mellan blev denna hemsida, där jag går på restaurang äter och recenserar. Men allt handlar om angagemang och insperation, inte alltid det finns.

Mat va det ja!

Utbildad och vet vad riktig mat är och hur det ska smaka. Nu är jag ingen puritan och lusläser varenda innehållsförteckning. Det är roligt att testa nytt och fortsätter köpa om det är gott. Handlar sällan budgetvaror och är noga med att köpa svenskt så långt det är möjligt.

Idag släppte föreningen Äkta vara vinnaren? i tävlingen om årets matbluff. Den tvivelaktiga äran gick till Kavli och produkten Lallerstedts tryffelbea. Den vann på att innehållet inte riktigt var i kontrast med vad som står på förpackningen. Väldigt lite tryffel. Lallerstedt själv håller förstås inte med och är lika butter som han brukar. Tycker att stjärnkockar ska försöka hålla sig till sanningen även när det gäller att marknadsföra sina produkter till industrin. Kan man inte hålla vad som förväntas får man hitta på något annat.

prövade tryffelbean för rätt länge sedan, kollade inte på innehållsförteckningen och tyckte den var hyffsad god. Rätt ok smak och inte alls så där kemisk kletig som industri bea brukar vara. Har förvisso inte köpt den igen, men det beror lite på att jag inte är så förtjust i just kall bea.

En annan produkt som jag tycker om och hamnade på äkta varas lista över bluff är loka cruch. En god och fruktig läsk med mindre socker, perfekt i drinkar och som törstsläckare. Inte så mycket fruktjuice som man kan tro. Men vilken läsk är det. 

Nu så är det Sveriges mästerkock. Tänk vad skoj det skulle vara o få vara med där någongång. En djävla nystart skulle det helt klart bli. Eller inte. Får nog öva lite på att baka o rensa fisk innan.

I ugnen ligger nu spenatknyten från Lidel som jag ska äta till kvällsmat.

Blev ett fett matinlägg va?

I morgon styr jag åter bilen mot molnfabriken för 2 dagars kontors labb och matsalsstädning.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)