MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

En bra arbetsdag

2017-01-10

 En kort men rätt okej arbetsdag har det varit idag. Har städat 2 objekt. Ett privat och ett kommunalt. Lugnt och harmoniskt och förhoppningsvis helt felfritt. Kändes rätt skönt att svänga benen i arbetslivet igen efter att ha varit ledig ett tag.

Fick sms från Systembolaget så det blev ett snabbt ombyte och direkt ner med bilen när jag kom hem. Nu så är alla ölen på plats i svalen, bara att göra ett körschema.

För en stund sedan ringde en arbetsgivare, ett företag som sysslar mestadels med hemstäd. Hade sökt jobb som behovsanställd och på Måndag blir det interjuv. Värkar lite knökigt att ta sig dit så förhoppningsvis kan jag reka innan.

Söker och söker o söker arbete, utan att igentligen veta vad jag vill. Drivkraften är ett arbete, en tillsvidareanställning och hyffsad lön så jag kan få till renoveringen av köket vartefter. Eller iallafall så jag har råd med en ny madrass eller till o med en säng. Söker mig till industrin igen och hoppar på varenda sommarjobb som finns i hopp om napp. Men städa i folks hem kan ju också vara skoj.

Benen lite stela efter dagen, fötterna lite ömma och det hugger i stortån. Ett varmt bad har det blivit. Till middag piffade jag upp en gammal köttfärssås som legat till sig i kylen, lite krossad tomat sidfläsk och rejält med örter blev den som ny. Hade lite glass i frysen som slevades i som dessert.

Har nyss läst lite i dagboken hur det var 2015 i Varberg och på Ringhals, nästan så jag längtar dit igen. Har ju sökt så resten är inte upp till mig. Om jag får förtoendet att jobba där  igen kommer jag göra saker lite annorlunda.

Nu så ska jag ta plats i soffan med benen högt och koppla av en stund. Ikväll är det veckans brott på tv.

Inte Varberg men Arkösund

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)