MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Skaka av sig

2016-12-29

När jag läste meddelandet igår från A-kassan blev jag förstås först riktigt glad 300 nya dagar är det jag kämpat för under året, det var målet. Vid fortsatt läsning såg jag dock att ersättningen skulle minska drastisk. Det är ju inte så att jag idag badar i pengar, men får ihop det. Och nu blir det ennu mindre. Hur fasen ska det gå var min första tanke. Eller nä igentligen var den första tanken att det går aldrig i Helsike.

Det kändes som den fasta punkt jag hade försvann under mina fötter, jag hängde kvar i en tunn lina med bara ena handen. Chockad arg o ledsen.

 Under natten hade det mesta av gårdagens känslor runnit av och kunde koncentrera mig på jobbet och tänka på allt annat en just vad som händer sen.

Är nöjd och glad. Nog gladast i sinnet på länge faktiskt så jobbiga stunder blir korta. Som tur är.

Det är bara siffror en så länge. Vet inte vad ersättningen blir i reda pengar, bara att det blir mindre. Men jag har ju jobbat så pengar kommer och är det något som har gjorts fel kommer jag försöka åtgärda det. Ska efter helgen beställa ett arbetsgivarintyg med all tid jag jobbat 2016 för att kolla hur det ser ut.

Sen är det bara att rätta sig efter förutsättningarna. Hoppas förstås på mycket jobb även nästa år för att dryga ut A-kassan. Flera saker som jag tänkt kommer att göras endå medans andra läggs lite på is i väntan på bättre tider, eller tills jag iallafall vet lite mera hur det igentligen är med saker och ting.

Igår blev kurvan för tvär och jag föll av från livets tåg. Idag har jag åter kravlat mig upp, tejpat fast mig med silvertejp och är redo för nästa sväng.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)