MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Först glad sen uppgiven!

2016-12-28

Morgonen började med att ena halvljuset slocknade när jag satte igång bilen. Lite läskigt att köra enögd med den sidan mörk mot skogen där alla djur kommer ifrån. Men jag kom till jobbet hel. På vägen hem fixade jag lampor så nu är hon 2 ögd igen min bil.

Det efterlängtade beskedet från A-kassan kom så till slut. 300 nya dagar att roa mig med. Blev nöjd förstås tills jag läste vidare i brevet. Såg ut som om ersättningen minskat drastiskt då jag inte jobbat heltid. 

Tror dock att något är fel. Den veckoarbetstid som man räknat på är för tok för liten. Om arbetsgivaren har räknat fel eller A-Kassan återstår att se. Eller så är det bara att bita i det skitsura äpplet och gå vidare. Ska beställa en sammanställning av tiden jag jobbat från arbetsgivaren så vi ser hur det är. Men det blir först efter nyår.

Den pyttelyttelilla ersättningen  gör att bantningen liksom kommer att gå av sig själv om man nu säger, förhoppningsvis räcker det iallfall till räkningarna. Livets små förlustelser får maka på sig till förmån för ett skralt levene. Och om inte den pyttiga ersättningen var nog startar den nya perioden som vanligt med 7 dagars karens. Vem i helsike kom på den briljanta iden igentligen.

Nä hade tyvärr nte så mycket val. Det jobb jag tog va det som fanns just då och där. Medveten från början att det inte var heltid. Blev dock lite mera och gav pengar. Söker jobb så det glöder om tangentbordet, till ingen nytta ser det ut som. Kanske får jag fortsätta som timvikarie. Bättre en inget och det ger lite stadga åt kassaflödet.

Är uppriktigt så djäkla trött på alla upp o ner i känslor och humör. Inte lätt att vara glad för det lilla när man vet att det väntas bajs till midjan vid nästa krök.

1 år sedan Lemmy dog gör ju inte saken bättre. Ångrar att jag inte gjorde slag i saken och köpte biljett o fixade boende när Motörhead gästade sverige sist som jag tänkte från början.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)