MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Lördag

2016-12-10

Vaknade första gången redan klockan 6. Men det var bara att somna om, kändes skönt.

Efter förmiddagsbestyr så trotsade jag regnet ute och tog mig ner på stan. Julmarknad i M kvarteret. Kändes tyvärr som det var tunnar iår en förra året.

Blev ett varv på stan där jag blandannat handlade lite julklappar och lyxade till det med sushi till lunch.

Efter välförättat varv på stan var det så dags för det jag igentligen skulle göra på stan. Nämligen dricka öl, eller iallafall prova. För var ju inte närvarande förra helgen när Ölfrämjarna hade förmånen att få drick julölet från Norrköpings Bryggeri.

Behövde inte jaga kors och tvärs genom stan då redan det första vattenhålet hade fått hem en rejäl laddning.

Nog den tjusigaste ettiketten jag sett på länge. Ölet svart och doftar lite kaffe. Smaken inte direkt så söt och julig, men så är det också en vinter ale och inte en regelrätt julöl. Tycker den är mycket god. Blev dessutom tvungen att ta en för min trogna kamrat som var hemma och vårdade sin arm, men även hans flaska slank ner.

Slank ner gjorde även öl med hela 12 procent på knäppingen, om en lite trögt. Lite väl spritigt för min del, tur att jag hade förnuft att bara ta ett litet glas.

På vägen hem gick jag in i en godis affär, och döm om min glädje när jag såg att där fanns blå fisk, det goaste gottiset som finns. Hade köpt vilken dag som helst, men nu var det ju Lördag så kunde lassa på lite extra.

Regn rusk och blask, men gick heeela vägen hem. Blöt och kall blev det ett varmt bad och den rökigaste prutten baren hade då jag även kände mig lite rosslig i halsen . Lite pyssel framför datorn och lagom till nobelfestens förrätt kunde köket servera kycklingtacos till kvällsmat. Inte alls lika komplicerat o pyssligt som på Nobelfestens. Men riktigt gott.

En helt jättebra dag, men nu så är Joachim lite trött. Bara desserten bärs in till gästerna i tv,n så ska han gå o sova.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)