MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Tester

2016-12-06

En del företag använder sig av mer eller mindre begripliga tester som man ska göra som en del i processen till ett nytt jobb.

Förstås ska man svara ärligt även om frågan är konstig. Oftast kommer samma sak flera gånger men med olika formuleringar.

Frågor om sammarbete vad jag tycker om hur jag skulle göra hur jag gör mm. Allt sammanfogas ofta till en sammanfattning jag får läsa, tyvärr tycker jag oftast den inte stämmer. Kanske förstår jag inte ens vitsen. 

Det är väldigt vetenskapligt men enligt mig ger det oftast en fel bild av mig som person. Fortsätter oftast inte i processen efter test, men fortsätter göra dom för jobb som jag tycker är spännande.

Värst i testväg var en psykologisk profilering jag gjorde för många år sedan för ett jobb på ett bemanningsföretag. Frågorna innan var konstiga och frågorna efter testet av en beteendevetare obegripliga. O tid tog det också. Fick inget jobb och har försökt undvikit just det företaget.

Men som sagt efter detta har många andra företag börjat med tester. Till o med när det gäller enkla jobb.

Kommer försöka svara så korrekt o ärligt jag kan även i fortsättningen, även fast jag inte riktigt alltid begriper vad jag svarar på igentligen.

Fick idag reda på att arbetsgivarintyget för November är på väg. Jippi. Hoppas A- kassan kläcker ur sig något snart. Det börjar brinna i buskarna nu!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)