MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Trevlig Helg

2016-11-20

I Fredags startade Norrköpings första öl och whiskymässa i mässhallarna, jag och en vän hade köpt oss varsin 2 dagars.

Är inte direkt mågon proffs besökare när det gäller dryckesmässor. Har varit 1 gång i  Linköping och ett par gånger på stora mässan i Stockholm och så Smöf i Söderberke. Det är den som jag tar som lite referens då den är mest lik.

Vi kom en halvtimma efter öppning, det var lugnt ute och lugnt inne. Rätt mysigt och vi gillade genast att det fanns många sittplatser. Länge sedan jag var i Mässhallarna men att lokalisera sig var rätt lätt.

Vi letade upp Norrköpings brygger i och med en varsin god öl i provglaset vimlade vi för att kolla läget. På papper är det rätt tunt med utställare, men det är första året.

Det var god stämning och alla var nöjda att det äntligen blev en mässa här i stan, nu slipper vi åka till Slaka.

Norrköpings bryggeri (Förstås) Ocean Bryggeriet Knäppingen Brastack Brewery Norrköpings hembryggarförening Rådanäs West Coast Bryggeri Örebro Brygghus är några som fanns på mässan. Man gick omkring och mysde o smuttade provsmak nästan tills det slutade. En dag i morgon också.

Dag 2 Började med ett provsmak hos Bearded rabbit Brewery med en mörk och mustig öl som legat o mognat på mackmyra fat. Sedan blev det provning med Centralbryggeriet. En rätt ojämn provning som gott kunde ha ersattts av något annat. Ja så gick vi varvet igen och igen och igen. Denna kväll blev det en avstickare från ölandet med en Dalvve från Box. Helt okej, men förstår inte hajpen riktigt. Kanske för att jag är en Mackmyrare! Annars dracks det öl för hela slanten.

Lördagen erbjöd flera besökare och lite då och då under dagen upplevde vi lokalerna som trånga. Men i början och på slutet var det den där mysstämningen utan stress och hets o köer till presis allt som det är i Stockholm. Såg inget direkt bråk i mässhallarna men så fanns det också gott om vakter.

Mässhallarna är slitna och köket utdömt. En liten meny med skagenmacka (första dagen) pytt i panna och pasta penne fanns att äta. Pasta på Fredagen men även pasta på Lördagen då mackan va slut och suget på pytt inte infann sig. Visst ute fanns det 3 foodtrucks, men man var inte så sugen att först gå ut o sen gå in. Däruppe fanns det dessutom öl att tillgå. Till nästa gång har man lovat bot o bättring på matfronten.

Vid flera tillfällen passade vi på att klämma arrangören på pulsen som på Lördagen gick omkring och småmyste. Folk har strömmat till och vi blev lovade en mässa nästa år också. Vi som arrangören kände dock att mässhallarna redan nu blivit för trång som lokal. Men området har flera att tillgå så det ska inte vara någon fara.

Toaletter bara vid en av hallarna så befann man sig i den andra när trycket behövdes lättas blev det en march bort o så ner i källaren. Också en sak att tänka på tills nästa gång.

Prisläget i montrarna var tämligen högt tots att man betalat inträde. Men tills nästa år kanske det blir flera utställare och det kommer att kännas lite mera prisvärt, eller så sänker man priset på inträdet eller nivån i montrarna.

Appropå betala är jag lite allergisk mot det sk kontantlösa betalningssystemet. Man betalar öl och whisky med kuponger, det gick smidigt att lösa in men endå. Mat och lite annat gick att köpa med pengar och kort, ett klart plus.

Äntligen fick jag testa citrusseassonen från Knäppingen, som annars bara är slut när jag går dit o vill ha. Stubble stout både med fatlagring och den utan var riktigt drickvärda. Blåbärsstout från Brastack och vinnarölet från årets tävling med hembryggarföreningen, alla slank ner. Annars var det mestadels vid Norrköpings bryggeris monter vi hängde. Nytt lagrat o gamla favoriter. Här hade man bullat upp med hela sortimentet som förvisso tunnades ut vartsom. Mörka öl är man bäst på. Men Stolt stad lagern smakade helt okej. Här hade Eskilstuna Brygghus gjort en instas och hjälpt till med bryggning oc lagring. 

Ja o så var kaffet från Arvid Nordqvist aldeles gratis en bra service.

2 dagars mässande tog snabbt slut. Vi är nöjde och jag vet att arrangören och personalen är det också. Jag ser fram mot flera deltagare nästa år i större bättre lokaler. Nästa år blir det säkert en 2 dagars då också, iallafall va det rätt trevligt att ha en lugn dag på sig att prata med trevliga utställare utan att trängas.

Till slut efter mycket tjatande fick jag idag iväg vännen med sin onda hand  till lättakuten nere i stan. Det var förra Söndagen han voltade och slog i backen. Han hade mycket bokat och ville inte gå till sjukan, jag propsade inte så där värst utan litade på att han kände själv att det inte var brutet och okej. Det var det inte. Det blev transport till rönken och akuten och senare till en avdelning. Nu är han inlaggd och väntar på op. Lite dystert slut på en annars trevlig helg.

Avslutar med ett varnandes finger till er som åker Taxi. Här i stan finns det en uppsjö av taxibolag. Kanske det är klokt att redan från början bestämma pris. En taxiresa med 2 olika bolag till Eneby från mässhallarna kostade olika. Dyrare från ett bolag som stod först i kön och billigare från ett av dom bekanta lite större bolagen som vi gick till nu i Lördags. Som vanligt vet aldrig chafförerna hur man åker snabbast till dom olika adresserna. Tiden då man kunde säga en adress o vara säker på att komma hem är förbi. Nu får man sluta sin utekväll så man är tillräkligt klar i knoppen att hålla koll. Lite trist.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)