MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Vart går gränsen?

2016-11-15

Man får inte vara kräsen, man får inte säga nej, man måste vara beredd på att pendla eller flytta. Men så måste man ju överleva också. Betala räkningar och lite annat. Vart ska man dra gränsen. Får man dra en gräns?

Inte enligt A-kassan, där är det bara jajaja som gäller trots att man måste pendla 2 timmar för 3 timmars jobb. Man blir bara riktigt frustrerad över det snåriga regelverk.

Frustread blir jag även av att det just nu finns aldeles för lite heltisjobb som erbjuds. Är igentligen inte så kräsen. Men har kommit fram till att min gräns är minimum 5 timmar om dan. Allt under det blir en massa krångel. Helst av allt 40 timmar i veckan, men man får inte välja.

Frustrerad blir jag även över att dagarna försvinner i en snabb takt, utförsäkringen ligger som en blöt mörk dimma över tillvaron. A-kassan får inte dom papper dom behöver för att kunna räkna på om jag har nya dagar eller ej. Sånt gör mig otroligt frustrerad och rädd.

Rädsla frustration o ångesten gör att jag inte får så mycket gjort som jag skulle vilja. Borden stå på rad. Visst det är bara Tisdag, men snart är det Söndag och veckan är slut, denna vecka som jag skulle göra så mycket på.

Hursom när jag nu gnällt av mig en smula konstaterar jag att det trots allt var en trivsam interjuv. Man hade kollat läget med tidigare arbetsgivare och därför blev interjuven kort. Tänkte mig att det var lite mera industriarnete som det gällde, men det är ren lokalvård och  Timvikariat blir nog det som är troligast i nuläget.

Kanske inte så glatt men konstaterar förvånat att Lilla Huset på Prärien går fortfarande på en kanal som jag inte hade förut. På denna kanal har jag hört att det förr dök upp gamla hederliga krigsfilmer. Kanske man ska kolla läget lite oftare och inte bara sitta o häcka med Discovery i bakrunden. En annan nyupptäckt finess är att man på vissa kanaler kan starta om programen från början, rätt praktiskt.

Ja o så har jag äntligen vänt på madrassen, nu kanske jag kan sova och vakna utan att ha ont i hela kroppen ett tag igen.

 

Med allt krångel och oro vill man bara resa bort.

Antal kommentarer: 1

2016-11-15 17:34:47 - Marie

Lilla huset på prärien låter som tv4 guld.. Dom har kört det i flera år, om o om o om igen :)
Jobbigt att känna sig jagad av a-kassa o af. Hoppas det löser sig!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)