MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

På Arbetsförmedlingen

2016-11-01

Ja så är man officiellt arbetslös igen då. Mitt i regn och rusk blev det spårvagn ner till stan för att besöka arbetsförmedlingen. Brukar undvika den värsta morgonrusningen men endå brukar väntetiden bli några timmar. Idag var det över på en halvtimma, nog rekord. Det bokades tid att prata med en handläggare och då är frågan om jag är nyligen inne på ett nytt villkor eller om jag är utförsäkrad, det är på håret att dagarna räcker fram till den 12 Dec, förhoppningsvis blir det lite extra timmar. Men det är inte att ge sig på nu när jag är i behov av dom.

Nyarbetslös är det tradition att äta lunch på stan. Idag blev det kebab på ströget. Hemma och rätt blöt blev det ett bad och efter det satte jag mig framför datorn och började uppdatera på diverse jobbsökarsidor samt sökte den nya arbetslöshetsperiodens första jobb.

I morgon om vädret tillåter ska jag återuppta mina fotopromenader som legat lite nere och så ska jag boka tid för däckbyte. Det sägs att vintern är på väg så det är bäst att vara förberedd.

I övrigt tar jag det hela med ro. Finns ingen anledning att hetsa upp sig för sånt man inte kan styra över. Man kan inte planera för sånt man inte vet. Bara att sitta kvar i båten o ta vågorna som dom kommer. Hoppas förstås på mera jobb snart. Men just nu ska jag försöka njuta lite av att ta det lugnt.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)