MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

En nästan bra vecka

2016-10-21

Hela veckan har jag sprungit omkring på molnfabriken och försökt hinna med mina sysslor, inte helt lätt och ibland undrar jag hur i helsike den fasta personalen får saker o ting att funka. Har inte alls det rätta speeden, men får jag fortsätta här i typ 5-7 år till så sitter den säkert i ryggmärgen som hos mina kollegor.

Tänker inte här och nu gå in på varför veckan bara blev nästan bra. Hursomhelst var jag värd Fredagsmys och köpte hem revbensspjäll chips cola o salami på Ica fördärvet i blacka. Till middag blev det dock lax men innan mixades till en GT och hälldes upp ett bad. Det var Fredag och veckans vedermöder borta. Pepp o uppladdning för nästa kan börja.

Mitt i badet och halva inne på 112 på liv o död blev det tyst på tv,n. När jag masade mig upp ur det blöta skummiga  stod texten ingen signal på tv,n. Stängde av o satte på min gamla box några gånger utan resultat.

Detta har hänt en gång tidigare för rätt länge sedan. Kollade då både med riksbyggen och Telia men ingen ville kännas till problemet. Man menade att jag inte skulle kunna kolla på tv med gamla comhem prylar. Nåväl så väntade jag ut tekniken och kunde efter någon dag eller två åter kolla på tv. Missade väll inget direkt, det var en dokumentär om skolmorden i Trollhättan och danska mästerkock. Annars ett blekt utbud.

Även om detta nu är permanent tänker jag inte springa o göra något förhastat. Min ekonomi är redan nu pga dumma beslut väldigt ansträngt. Enligt telias hemsida har inte mitt hus telia fiber en, något som är rätt märkligt då jag har surfat på det ett par år nu. Kanske blir det att jag går ner till stan i morgon och stämmer av med teliabutiken.

Hursom är just nu inte ångesten att inte titta på tv så stor. Lite trist är att jag tydligen inte kan kolla på dvd häller, jag som nyss beställt en massa film. Kniper det finns ju datorn fortfarande och om stor lägger av har jag ju den bärbara, så det finns resurser och både plan B o c.

Fredagsmyset fortsätter ett tag till. Nu smuttas det öl och mumsas chips, ljudet får spotify stå för.

GOD HELG!

Fredagsmys: Lax kryddad med citronpeppar tacosås apelsin tillagas i ugn med rätt mycke smör. Potatis Higland Burgundi Red (från Kvillinge) kokas med vatten salt o apelsinsaft och mosas till pure med mjölk och smör. En kall sås på creme fraiche röd rom dill lök salt apelsin o vitpeppar sockerärtor och lite annat grönt.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)