MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Slut på sommaren

2016-10-07

Dom sista dagarna på molnfabriken för denna gång har jag luddat för mig själv och sköt om dom områden jag tilldelas. Inget hattande stressande eller någon som bestämmer hur saker ska göras, bara jag och mitt område. En harmonisk avslutning.

Lokalvård på molnfabriken var inte riktigt så lätt som jag tänkte mig, hade svårt att anpassa mig i det nya arbetssättet som lokalvård är mot industristädning som jag är van vid. Blev inte den där lokalvårdshjälten som räddar sommaren som jag planerat utan det var väldigt tufft många gånger. Sjukdomar o brist på vikarier gjorde att jag misstänker att det nog var den tuffaste sommaren på länge för alla.

Har några gånger under sommaren tänkt allvarligt att bara gå hem och skita i allt som har med lokalvård att göra. Men det är inte min stil, bara att köra vidare även när det känns motigt. Det har också varit perioder av bra sort och efter en vecka som denna då jag bland annat  fick höra kommentarer om att jag var efterlängtad. Ja då känns det förstås bra igen o allt det där dåliga är glömt.

Den spontana känslan just nu  är att fortsätta söka lokalvårdsjobb och få mera erfarenhet. Vara på för timmar och till o med komma tillbaka till Molnfabriken lite då o då när det behövs någon som styr upp hehe.

Det finns många olika sorters lokalvård. På molnfabriken är det 4st som har sina områden, det är samma samma samma hela tiden och man ronderar inte så ofta. Enformigt o mycket bärande och baxande. Trivdes mest när jag fick vara i fabrikerna, bära baxa o böka och minst med kontorsstädning.

Har tänkt en hel del på min avbrutna lokalvårdsutbildning och velat en del under sommaren. Dock tror jag nog det blir ett ja från min sida om jag erbjuds att gå den igen. Nu har jag fått mera kött på benen och kan relatera till det jag läser. 

Nästa vecka stundar nya utmaningar. Må-Tors ska jag städa tvättstugor, hoppas på mera timmar vartefter. Det är iallfall målet. Om 2 veckor drygt kommer jag tillbaka till molnfabriken för ett gästspel.

Kände mig glad idag och Spicy Hot blev det självklara valet för en lite sen lunch. Hemma lurade jag lite på soffan innan det blev ett varmt skummande bad med en liten whisky vid sidan om. Revben och potatissallad som kvällsmat och om en stund ska jag skära upp lite korv ost o lite annat som kommer avnjutas med en kall öl. Är det slut på sommaren så förtjänar man lite extra mys.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)