MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Gatuhunden som lämnade djungeln för att hitta hem

2016-09-22

Fastnade direkt av historien om Artur som sjuk o sargad försökte överleva i djungeln när multisportcirkusen plötsligt kom till byn. Han hittade en trevlig svensk som bjussade på köttbullar o sedan var dom oskiljaktliga.

Här berättas det en historia som vi i interjuver har hört o läst tidigare. Den där berömda köttbullen och alla strapatser som sen följde. Först i den riktiga djungeln och sen turerna i den byrokratiska. Boken handlar om en djurvän men inte riktigt en hundvän som träffar den där speciella fyrfotingen som han bara inte kan låta vara kvar. Boken handlar om familj vänner och okända som ställer upp när hjälpen behövs som mest. Den handlar om envis kamp och så  förstås också om multisport, en sport nog få kände till innan historien om Artur.

Kommer fortfarande ihåg direktsändningen på Aftonbladet när Arthur kommer hem och anländer till Arlanda. Han var en ruffsig gatuhund och med i ett gäng multisportare som kom typ tolva i en sport nog få kände till att det tävlades i. Det trängdes och kivades om att ta bilder, interjuva och klappa. Vare sig innan eller efter lär det hända.

Fyrfotingen Artur visste säkert vad han gjorde hela tiden, tycker det syns på bilderna hur nöjd han var och är. En plan som gick i lås helt enkelt.

En bra men lite väl lättläst bok , läste  den på 2 kvällar med fötterna upp pallade på kuddar i soffan. Kanske man skulle läsa mera böcker trots allt, det är riktigt avkopplande.

 

I övrig har det inte hänt så mycket. Arbetsdagarna puttrar framåt mot en ny helg. Det är snart bara 2 veckor kvar av sommaren, livet kanske inte riktigt leker men det är stabilt. Men kanske beror det på att det just snart är väldigt nära Fredag.

Denna helg är det kulturnatt i staden och vi planerar att träffa vänner äta mat dricka lite öl och kolla på kultur.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)