MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Komma tillbaka

2016-09-12

En riktig Måndag. Att börja jobba efter ledighet är aldrig lätt. Kändes redan igår i magen vad som komma skulle och det stämde rätt bra. Men är avslappnad och harmonisk efter en bra semester så det gick det också. Men hade gärna sett en annan konstelation och inte en massa hattande. Men nu kör vi på det här, det är endå inte jag som får bestämma.

Började redan i helgen att småkolla på något annat på Arbersförmedlingens hemsida. Annat är som välbekant korv. Något dom kanske inte gör så mycket av på Dafgård i Källby, men jobbet som hygienpersonal skulle passa mig. Synd bara att det är så långt bort till alla dom där bra jobben som passar mig.

Är en riktig hemmafjant. Att jobba i Varberg förra året passade. Men det var lite annorlunda då, jag ville bort. Så känns det inte riktigt nu. Deffenitift inte att flytta permanent från staden jag gillar vänner o familj. Ska fundera ett tag och se vad som händer. Fortsätter leta, med lite tur hittar jag ett passande arbete att söka i närområdet.

Lite hur jag söker jobb beror på hur jag vill ha det. Det vet jag inte riktigt en. Troligen kommer jag inte kunna välja. Det kommer bero på vad som händer, får jag nytt villkor. Vad säger arbetsförmedlingen och så vidare och så vidare. Vad jag igentligen vill kommer rätt långt ner. Synd men så är det.

Kommer iallfall försöka tänka fram en handlingsplan som jag själv vill ha den, har 4 veckor på mig.

Appropå resan kände jag separationsångest när jag kom hem och packade ner lådor och väskor. Satt uppkrupen i soffan och vilade ömma fötter och tänkte på när jag inte har en trogen kamrat att resa med längre. Kommer jag åka bussresor eller är det slut med skojiga resor då. När jag hade gått ner med grejerna kröp jag på nytt upp i soffan med benen högt och fötterna på mjuka kuddar. Och somnade till en stund. Skönt men förödande för nattsömnen som jag behöver för att orka med en ny dag på molnfabriken. Hursom kommer jag snart att lägga mig o hoppas på det bästa.

När lilla skönhetsluren var över flyttade jag också in delar av resans inköp till garderoben. Nu så har Farbror något att vila ögonen på om han tittar förbi.

Det blev även en disk och så fick magen en färsbiffmiddag som hette duga.

Detta fartyg åkte vi med från Oslo till Kiel. Fotot taget förra året i Kiel.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)