MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Tillbaka till vardagen

2016-09-11

 Efter semester och ledighet kommer det alltid en vardag. 

Vi var borta extra länge denna semester som också var extra efterlängtad. Den blev helt enligt planerna riktigt bra. Vi hittade nästan allt vi letade efter och vi höll sams. Vi bodde på bra hotell såg en massa och åt bra.

När man kommer hem är det tomt hemma, ingen medresenär att prata med. Ingen som har lagat frukost åt en på morgonen och allt det där med matlagning får man fixa med själv.

Vi åkte kryssningsfartyg i Norge, något jag värkligen längtade efter. Det var kanske inte så kul o vackert som jag trodde men det dög. 

Vi åkte upp i Holmenkollen och utsikten var det bästa sedan Eifeltornet som vi besökte 2007.

I både Danmark och tyskland var det bra o mysigt, som det alltid är. Jag shoppade inte så mycket som förr. Men lite både blött och torrt kom hem endå. Konstaterade att jag fortfarande ses som tysk och min medresare är mera turist vart han en är.

Åkte tillbaka till Varberg med färjan från Grenå. Lika tråkigt som folk har sagt. Men fint väder och trevlig personal gjorde den behaglig trots allt.

Efter alla sköna hotellsängar är längtan efter en riktig säng större, kunde sova bra men kommer att trappa upp planerna och börja kolla lite varfterfter.

4 dagar har man hafft på sig att avvänja sig. Men gjorde ett litet avstick igår då vi åkte till Linköping och åt en 6 rätters middag med tillhörande öl på Malt och Humle. En minnesvärd tillställning som vi kommer bära med oss till nästa år då det är sagt att man kör igen. Vi längtar redan.

Idag har jag tvättat diskat och pysslat lite med diverse grejer som bara lades på golvet när vi kom hem. Inte så att jag hoppar jämfota av glädje att börja jobba igen men fyra veckor går fort. Vad som händer sen får vi se.

Hoppas förstås på lite mera jobb, gärna här i stan eller i värsta fall att jag tack vare sommarjobbet tjänat in ett nytt villkor. Väntar spänt på arbetsgivarintyg och hoppas att A-kassan då gör en ny beräkning och kommer fram till just den saken. Men som sagt är det 4 veckors arbete kvar. Får se i morgon vad jag får syssla med.

Nu så stundar ett bad och sen ska jag försöka sova skapligt. Inte helt lätt då det sussades länge idag och en liten stund på dagen också, förstås helt onödigt men väldigt skönt.

I veckan blir det att gå ner med lådor o prylar ner till förrådet och få lite gjort i hemmet. Så ser iallafall planen ut, men kanske är jag för trött efter arbetets fröjder att inget blir gjort, som vanligt

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)