MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Interjuv

2016-08-09

Ett av stadens många städföretag gjorde en blänkare på Facebook att man sökte folk. Skickade in mitt cv mest för att jag var nyfiken. Redan idag fick jag komma på interjuv.

Inte så mycket frågor om hur jag är som arbetare utan mest vad jag gjorde på fritiden. Hade lite svårt att svara på frågan om mina mål. Köpa kök och undvika bli arbetslös, krånglade dock till det lite så det där med arbetsllösheten  lät kanske lite konstigt i hans öron. Hursom är det svårt att förklara målen om man inte vet.

Företaget ägnade sig mest år hemstäd något jag inte är helt övertygad att jag vill syssla med när jag blir stor.

Är inte riktigt säker på det där med lokalvård är något för mig. Men får jag erbjudande tackar jag inte nej, ett jobb är ett jobb.

Sommaren går tokfort och snart är det höst, min största fruktan just nu är att mitt slit i sommar inte räcker till utan jag blir utförsäkrad och hamnar i någon åtgärd. Dagarna färre en jag trodde och dom kommer gå åt fortare en ögat. Hoppet är förstås att det räcker till ett nytt villkor och jag kan lugna ner mig lite efter sommaren.

Men o andra sidan, utan jobb blir det inget kök eller ny säng. Så kommer oförtrutet söka det mesta som rör sig och hålla mina tummar för att det snart ringer en arbetsgivare som tycker att just jag är den som företaget har letat efter så länge.

En så länge är det dock sommar och arbete i Molnfabriken. Idag gick det över att bli lite av normalt. Jag vikarierade på mitt och dom 3 övriga "tog" tillbaka sina områden. Jag slapp cyckla och kunde åka hem ungifär den tid som var tänkt från början. En trivsam dag helt enkelt.

Igår gjorde jag en önskelista för en av butikerna vi förhoppningsvis kommer att besöka i Tyskland. Önska och planera är halva nöjet. Och iår går vi nästan över gränsen då vi har all tid i världen för att torrgöra allt sånt där man gör på en resa.

Nu snart stundar ett hyffsat varmt bad för att njuka upp en lite stel städarkropp och innan sängen ska det diskas glas.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)