MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Poliser kan

2016-07-28

Har ni också kollat på klippet från ryssland som först handlar om en cycklist som luddar omkring i trafiken. En bilist blir sur och stannar bilen för att lära cyklisten lite folkvett, 2 killar från bilen tar sig ann den uppgiften med liv och lust.

2 bilar stannar bakom och tutar varpå en tredje kliver ur och ska lära den tutande bilisten att veta hut. Ur den bakre rusar tungt beväpnade män och packar ihop alla tre på noll tid. Allt är över på någon minut och bilarna åker iväg,

När Aftonbladet tar upp klippet säger man att det är civila poliser som råkar vara på rätt plats i rätt tid. Själv tycker jag ju att poliserna är tämligen värutrustade i bilarna bara för att vara ute o finåka, men är inte bekant med ryska polisen. Där kanske man är fullt utrustad även mellan uppdragen ifall något skulle inträffa.

En annan sak som förbryllar iallafall mig är vart tar cycklisten vägen. Han bara försvinner. Min egen teori är helt enkelt att detta är ett kordinerat ingripande av Rysk insatsstyrka och cyklisten är lockbete för att brottslingarna ska stanna.

I ett annat klipp jag såg för ett tag sedan hoppar en rysk insatspolis jämfota rakt igenom vindrutan på en bil. Då som nu skriver folk om polisbrutalitet o övervåld. Men där har man inte riktigt samma syn på sånt som vi i sverige har. Tycker allt polisen här hemma skulle få ta till hårdhandskarna oftare. Alltid avskräcker det någon.

En annan polis som kan är den som rådigt grep en tjuv på en strand iklädd i bikini. Hon la först upp den på sin instagram och händelsen togs sedan upp av tidningarna. Undrar föresten hur media får fram allt. Funderar lite på om brottsligheten skulle gå upp eller ner om poliserna alltid var klädda i bikini.

Solen skiner och nyhetstorkan är total. Allt blir nyheter och eftersom vi inte har något annat för oss blir minsta sak stort online.

I övrigt har det regnat en skvätt idag. Lite dålig timing då jag var ute och cycklade i 0mrådet. Skuren var snabbt över och jag lyckades komma in tämligen torr.

Nu har jag ätit en rejäl scnitsel (övar inför tysklandsresan) funderar lite på vad jag ska hitta på. Kanske tittar jag på Beckfilmen sista Dagen som jag fick idag, eller så gör jag något annat, klockan är ju bara barnet så gå o lägga sig är lite väl tidigt.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)