MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Smaken är som baken

2016-07-19

Fler en jag som funderar på det där med smak. Varför blir man igentligen sugen på olika saker. Tacos en Måndag. Fläskgryta på Fredag och det simpla i bullens pilsnerkorv med senap som Söndagsmiddag. En påse chips och cola 3 minuter efter att den närmaste affären har stängt?

Att alla har olika smak är bra för affärerna, det är därför det finns 23 olika sorters köttbullar att välja på. För inte nog med att vi har olika smak, vi vill gärna ha olika sorter att välja på också.

Tänk hur det skulle vara om det bara gick att köpa en sort av någonting en speciell dag. Scans delikatessköttbullar på Måndagar Fryst lax på Tisdagar Blomkålssoppa från Blå Band på Onsdagar Fläskkotlett  på Torsdagar Fet salt fläsk på Fredagar och några utvalda ostar till kvällens mys, o bara pommac att dricka till alla veckans dagar. Affärerna skulle helt klart se annorlunda ut. Men säkert skulle vi vänja oss och inte tycka det är så konstigt.

Med dagens utbud är det svårt att välja. Vissa väljer friskt och byter ofta, både varor och inköpsställen medans andra travar av vana till samma affär och går samma slinga för att handla samma saker. 

Man kan fundera mycket på det där, helt klart.

En annan sak som jag tänkt på är min hemsida, denna som du just nu sitter och tittar på. . Men Dinstudio är lite väl dyr, valde denna betalsida för att jag gillar att kunna byta design med mallar. Att den är lättfixad och nu för att man kan ha många bilder. Hittade då ingen gratissida som funkade för mig då när Aftonbladet tog bort sin bloggtjänst.

Kanske dags att göra en ny koll på vad som erbjuds i hemsidejungeln? Tanken är inte att ta bort utan flytta konceptet och få möjligheten att göra den bättre. Hm, får kolla lite. Tipsa gärna, behöer inte vara gratis. Men gärna bättre o framförallt billigare en Din Studio

Arbetsdagarna går numera sin gilla gång. På molnfabriken finns det dom som travat i sina områden i en massa år. Undrar lite om jag, som gillar göra olika saker under samma dag kan förlika mig med att göra samma sak gång på gång i flera år. När jag får jobba som jag vill är det här med lokalvård inte så pjåkigt trots allt. Men när det strular och det är andra som vill styra. Ja då vill jag byta jobb tvärt.

Tanken var att det här med lokalvårdandet skulle lite vara som balsam för kroppen mot allt hårt indistriarbetande, tyvärr är sanningen att detta jobb jag har nu nästan är jobbigare en att till exempel sanera en foderfabrik. Hursomhelst är det bra just nu och pengarna rullar in på kontot.

I höst får det bli ett snack med Arbetsförmedlingen, kanske är det inte så pjåkigt att fortsätta SRY utbildningen, om den nu finns kvar vill säga. Är även sugen på andra utbildningar, kan helt klart tänka mig gå en maskinförarutbildning. Lite av en dröm jag hafft länge.

Målet med detta jobb är nya dagar. Men är inte så säker på att det räcker hela vägen ut. Då blir jag utförsäkrad och kommer in på den där jobb o aktivitetsgarantin (eller vad den nu kan heta). Kanske det blir lättare att få jobb då det går att få ersättning för mig. Hoppas det.

Eftersom det är svårt att få reda på hur det är ställt med dagarna är det bara att kämpa på och hitta ett annat jobb för att fylla ut. Men det är långt kvar på detta en så länge. Nosar lite på platsbanken lite då o då. Men vartefter är det bara att kavla upp ärmarna och toksöka igen, något kortare vikariat i första hand för att fylla ut men också förstås ett längre tids kneg som mynnar ut i en fast tjänst.

Nu ska min stela lokalvårdarkropp sänkas ner i varmt skummande vatten.

Norrköpings gamla fängelse. Snart ser vyn annorlunda ut. Synd att man inte hade råd att köpa, skulle inte ändra på utsidan.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)