MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Afton och Dag

2016-06-25

Min väl tilltagna buffe föll min gäst väl i smaken och den egenknopade tårtan också. Mätta glada o varma satt vi  i lägenheten resten av kvällen o smuttade dryck och pratade om livet. En trivsam kväll. Där och då saknade jag sommarnöjet, att kunna grilla ute på klipporna svalka sig i havet och se solen gå ner. Förvisso var det inte något bra väder och sällan så här varmt som det var igår och idag.

I det fallet var det bättre förr, när man var ung hade vi båt och åkte ut till arkösund så fort ledighet o väder tillät. Fira midsommar fortsatte vi med även efter Kvarsebo. Någonstans blev jag vuxen och farfar o farmos gamla sommarnöje valdes bort. Jag o min ständiga resekamrat firade midsommar på annan plats utan att direkt sakna. Det var Tyskland något år, Helsingors ett annat och spa i Värmland ett tredje.

Det sägs att man inte saknar kossan fören båset är tomt. Och det stämmer in hur jag känner det nu och nästan alltid när vi åker till Arkösund. Det hade allt varit lite fint att ha ett land att rymma till. Sitta och dricka medhavd dryck på solvarma klippor medans glöden blir perfekt för att grilla.

Men handen på hjärtat är det väll så att jag inte alls hade varit där oftare om jag tagit tag i saken innan det var försent. Just där och då när det skedde kunde jag inte riktigt få till det annat en som det blev.

Men saknaden av ett sommarställe är som störst dagar och kvällar som dom vi nu har uppleft. Kanske jag får mitt aldeles egna sommarparadis att rymma till en vacker dag! Vem vet.

Till det vi hade då åkte vi båt då det låg på en ö. För det har jag nog blivit lite för bekväm. Men en stuga vid en sjö och egen brygga där man kan parkera en lagom snabb båt o badplats med långgrund strand. skulle vara helt okej. Inte för långt bortfrån stan men endå lite avsides och lungt.

En promenad i solskenet blev det idag, var helt varm efteråt men rätt avkoppkopplande. Kände att kärleken för min stad är kvar efter exilen förra året. Även om jag inte tackat nej till att åka tillbaka till Varberg iårom erbjudandet hade kommit känns det helt okej att det inte blev så utan att jag fick vara hemma istället.

Köket har skrikigt efter hushållsarbete och har diskat 2 gånger, fortfarande inte helt klart. Saknar en diskmaskin och funderar så det knakar hur jag ska få till mitt köksprojekt endå vartefter.

Köpe köpe jag hör inget annet som Emils far skulle ha sagt. Allt kostar pengar men ibland måste man förnya sig även om plånboken skriker. Köket är mera av en borde sak medans sängen mer och mera glider över till ett måste. Börjar bli lite för gammal att ta stegen upp o ner hela tiden. Ska ta tag i problemen i höst, får se vad jag kommer fram till. Sängen är det enklaste att få till. Hur jag ska möblera sen en lite mera svårlöst fråga, inget är omtimalt. Om jag nu inte vinner en massa pengar och kan köpa mig en större lägenhet förstås. Det står också på min vill ha lista som bara blir längre o länge.

Smuttar på Hallonad och har ett halvt öra på fotboll. Är osäker på när jag hade så mycket ögon och öron på fotboll som jag så här långt har haft under detta Em.

Önskar eder en bra fortsättning på midsommarhelgen.

Solnedgång från Björkös solvarma badberg

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)