MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Inköpstips

2016-06-07

För ovanlighetens skull tänkte jag roa mig/er med lite inköpstips så här i sommar/grilltider.

Eriks Tryffel Bearnaise

Köper inte kyld färdig bea så där värst ofta, blir bara besviken när stjärnkockarna kokar ihop saker med matindustrin. Men här skulle jag ha en stadig biff till middag och det passade bra med tryffelbea till hoppades jag.

En bra konsistens (inte så där smetig och plastig som bea på burk brukar vara). Bra balans mellan syra och dragon och en stadig smak av tryffel (som jag mindes den smaken). Passade utmärkt till min biff!

Liten dyr burk (priset har tyvärr fallit ur minnet) Men han har iallfall lyckas den gode Lallerstedt. Inte ofta jag kommer köpa den förvisso men endå.

Som jag har väntat på att Juicekungarna i Brämhult ska komma med en melonad.

Melonen man pressat är Cantaloupmelon. Känns som den är en rätt mild melon där grundsmaken kanske försvinner lite när man blandat med citron och socker (jo melonaden är sötad med riktigt socker).

Ica hade för länge sedan en juice med vattenmelon och apelsin som bara kunde hittas i Nyköping. Min favorit och har använt den som referens när jag vid tillfällen önskat en melonad av Brämhults.

Man har här lyckats bättre en vad ica gjorde genom att den har mera syra. Icas hade dock en mer utpräglad melonsmak.  Blandade recentioner har den fått av kunderna. Från smak av sopor och lukt av svavel till jättegod. Min bedömning är  att den är god, men kan bli bättre. Mera melon mindre socker skulle funka.

Melonaden är inte så fruktig och passar bäst som förfriskning en drinkmixning. 

Brämhults har dessutom gjort om och förenklat sina förpackningar. Till det bättre helt klart.

Uppdatering 2016-06-23

Nu så har man gjort om receptet och blandat i mango (vilket framgår av en gul klutt på höger sida med texten Nu med Mango). Får uppfattningen av smaken att man även har ökat mängd melon, men är inte helt säker. Drycken får nu av någon anledning en antydan av grape. Det är frächare friskare och godare en den utan mango. Doften är fortfarande lite unken och melonad funkar fortfarande bäst som törstsläckare en i drinkar.

  

Rikligt med varningstext och löfte om att vara stark. Scorpion Chili har man ju hört talas om så förstås blev det ett inköp. 

Detta mina damer och Herrar är en korv som håller sitt löfte. Garant (mina förpackningar är inköpt på Tempo)har inte snålat med chilin och har man bunkrat med syrlig melonad är det helt lungt att mumsa i sig en eller två nygrillade korvar.

Har provat dom stekta som snax och blev både varm och nöjd.

Rekommenderar inte för den klenmagade att göra gryta på korvarna. Det blir väldigt starkt och smaklökarna får sig en rejäl duvning i chilihetta.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)