MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Lördag Söndag

2016-06-05

Efter en stärkande promenad blev det en utflykt till Arkösund. Tyvärr en lätt misslyckad sådan då stället vi tänkt äta på gjorts om till flyktingförläggning. Blev fika i Kvarsebo på vägen hem och så mat på Spicy Hot istället. Funkade men inte som vi tänkt. Funderar på varför man inte ändrar på hemsida o skyltar när man har slutat med en verksamhet.

Lika vemodigt är det att se Arkösund efter att lite blivit bestulen på sommarnöjet utanför. Förstår varför och lite tanken bakom men kommer aldrig acceptera att det blev som det blev.

Idag var tanken att pyssla lite här hemma, men en så länge har latheten legat som en blöt filt över tillvaron. Det bästa är att trots att det är Söndag är att man har en dag till på sig att vara just lat. Eller hitta på något i hushållet. Många borden, dock inga direkta måsten. Och det är rätt skönt.

Fikade med bästa vännen tillika min trogna resekamrat/resekordinator och ett embrio till semesterresa tog form. Gillar presis i början på våra disskutioner o planer för då ska vi resa långt och det är lite lyxigt. Slutprodukten blir oftast av lite kortare sort och lyxen lite återhållsam. I år tänker jag nog puffa lite mera en förut på att det blir som jag vill.

Startplanen för iår är iallafall så att vi åker till Kiel från Oslo med fartyg efter en natts boende. Tanken är att jag ska få se Holmenkollen iallfall. Några nätter i Tyskland. Någon natt i Danmark sedan hem med färjan Grenå Varberg och ny övernattning. Hemresa efter att jag visat mina smultronställen från förra året. En lite dyrare resa en vanligt redan på embriostadiet och längre. Men blir den av en kul upplevelse helt klart och vi kan pricka av iallafall ett av våra resealternativ vi haft under åren.Långt kvar tills semestern så mycket hinner ändra sig.

Nu så stundar snart Beck levande begravd på tv. Hoppas ni som läser detta har en fin helg så här långt.

Industrilandskapet

Ett av två fartyg som går från Oslo till Kiel

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)