MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Mera Jobb

2016-05-26

Så får jag även jobba när den sista på bruket går på semester i september. Tyvärr inte heltid och det minsta jag jobbar under sommaren är 5 timmar om dagen. Jobb är bra att ha  pengar behövs och timmar är viktiga i kampen för ett nytt villkor. Nyss svarade jag på ett mail från en gammal arbetsgivare som önskade extrafolk om man hade annan syssla, det har jag så erbjuder mig iallafall. Om det går att kombinera vet jag inte. Kan bli extremt tufft. Men har inte så mycket val.

Troligen blir det så att jag helt överger kursen. Det kommer gå långt i mellan och Arbetsförmedlingen vet inte ens om det blir någon mera kurs eller vem som i sånna fall kommer hålla i den. Jo det skulle vara en i September. Men på grund av regler kunde jag inte bli aviserad den redan nu då jag har jobb. Lite moment 22 det där.

Just nu är det iallafall helt läsfritt. Trots lite skönt att slippa när man kommer hem. Men det är lite kluvet det där. Kämpade för att få Stry och bestämde mig för att ta det där jäkla certifikatet och sen kändes det lite snopet till en början att inte kunna gå klart. Men coolt också. Ett jobb är inte fy skam när det sades att det är rätt svårt att få ett lokalvårdarjobb utan utbildning. 

Som det ser ut just nu har jag 2 veckor ledigt i sommar. Planeringen har knappt startat men för en stund sedan sparkade jag igång min resekordinator som lovade börja kolla upp lite vad man kan tänka sig resa någonstans. Tyskland är förstås ett hett tips, men så finns det ju andra länder också.

Det där med resa är förstås skoj. Men lika roligt är det att planera. Kolla hotell. Planera resrutter göra shoppinglistor.

En bild från förra året då vi var i Kiel.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)