MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Så Blev Det!

2016-05-24

Av praktik blev det arbete när en kollega blivit sjukskriven. Beslutet att avbryta kursen var inte helt obekymmersamt att ta men då Arbetsförmedlingens regler är glasklara att jobb går före och att jag är i behov av dagar kändes det som om jag inte hade så mycket val. Som vanligt.

Det känns lite snopet. Jag får visserligen jobba och tjäna pengar när mina vänner i grupp 12 stretar mot SRY. I höst kämpar jag med dom om jobb. Jag utan certifikat och dom med. Hade sett fram mot att höra gängets historier om sina praktikplatser. Kommer sakna dom. 

Under helgen tänker jag endå. Trots att praktikplatsen blev arbetsplats skriva en rapport för lärarna att läsa. Har velat lite fram och tillbaka om utformningen. Får se hur den blir när den blir stor.

Om inget annat inträffar har jag dock fått erbjudande om att slutföra kursen i höst. Kommer ha kvar kursliteraturen och tänker mig läsa lite då och då. Dock inte med samma måste känsla som nu. Fritiden kommer ett tag bli tämligen harmonisk. Jag ska ta i tu med sånt jag annars tänkte fixa med senare.

Om fritiden blir mera harmonisk är jobbet lite jobbigare en jag tänkt och trott. Inte alls den dans på rosor jag tänkt att vara en enkel lokalvårdare. Ludda omkring o städa ett kontor, möjligen en trapp eller två men  mestadels  glassa runt med sin städvagn. Värkligheten är inte riktigt som drömmen, sanna mina ord.

Joachim hjärta Lernias lokalvårdsutbildning Lärarna och kursdeltagarna i grupp 12. Hoppas det kommer gå bra för var och en av er på livets stig!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)