MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Så nära bäst man kan komma

2016-05-22

Ja så sammarfattar jag helgen. Så nära bäst man kan komma. Men om jag nöjer mig med det så skulle kvällens inlägg bli rysligt kort så utvecklar det lite mera nu när det är Söndag och allt.

Lördag stod det utflykt till Nääs på menyn. Nä var inte alls så pepp på att få smaka Nääs, senast det gjordes smakade skiten diskmedel. Och lite besvikelse fanns kvar att jag missade förra årets utflykt som gick till Nynäshamn. Hursomhelst är en utflykt alltid en utflykt.

Det började bra med fin och bekväm buss och glad chafför. Jag satt mig längst fram och fotade under resan. Avstickare till Linköping och sp off we goes to Nääs.

Bryggeriet är inhyst i en ombyggd ladugård. Man höll som bäst på att bygga om där kossorna gick i bajsade men då bryggeriet har höllt på sedan 2013 var naturligtvis allt annat klart med bryggverk och skinande lagertankar i rostfritt stål. Man kommer bygga om mera. Lite mysigare för besökare. En bar och möjligen en liten handelsbod, många tankar hade han den gamla bonden. Men värkar tycka att det är bättre att göra saker rätt och sakta en fort.

Först blev det lunch som bestod av pastarami potatissallad grönsallad o surdegsbröd, allt mycket gott. Till det serverades en sammarbetsöl med All In.

Efter det blev det en liten tur runt bryggeriet. Jag har varit på några nu och är trots allt lite förbluffad att det inte behövs mera för att göra öl. Det som igentligen tar plats är jäsning och lagring samt plats för att ställa sin färdiga öl och ja fylla ölen på flaskor o etikettera.

På Näs var det rent och fint. Det pratades mycket om lagar regler o hur viktigt det är att göra rent. Förstås, men i  Nääs fall kanske man också skulle vara noga med att skölja ur flaskorna ordentligt efter tvätt tänkte jag, men sa inget.

O så då kom vi till dagens begivenhet? Provningen. Det ställdes fram 6 olika sorter och alla smakde riktigt bra, helt fria från diskmedel. Rätt otroligt då jag inte alls smakat något bra från Näss tidigare. Men nu så och det var ju fantastikt.

Det krävs även rätt så lite råvaror trots allt för att göra en öl. Standard råvaror oftast men endå smakar öl olika. Lite märkligt.

Vi satte oss sedan i bussen (som hade toalett) och åkte hem. Lite trist att vi inte fick våran reseledare att svänga upp bussen till Brosarp så vi kunde få köpa ostkaka. Men det gör vi nästa gång.

Väl hemma satte flera av oss fart mot Burgers and Bangers där vi sent om sider fick ett bord så vi alla kunde sitta tillsammans. Hamburgare där är inte så där värst, andra gången nu och är inte så imponerad. Men fullt av folk är det så många gillart trots allt.

Efter det blev det ett varv på Black Lion. Här var det kav lungt och det kändes i magen att vi istället skulle ha gått hit och käkat. Hursom blev det 2 öl från Norrköpings Bryggeri på fat. Mörka smakrika bärs är det man gör bäst på  bryggeriet. Hoppas dom inser det själva snart och gör mera.

Lite eftersläckning hos en vän innan det blev att gå hem och nanna kudde.

Efter en skön natts sömn blev det Söndag. Vaknade skapligt, diskade och begav mig ut i solskenet för att främst gå bort till ÖB o köpa mig en lampa. Varmt va det och tänkte först vända tillbaka för att lämna jackan mot väst. Men valde dock att gå vidare. Det blev riktigt varmt.

Mat på Spicy Hot Handling på Hemköp och glass på Halvars. När jag satt där utanför halvars och tittade på allt folk tänkte jag på förra året, då satt jag på fritiden utanför en enslig barack utanför Ringhals och längtade hem.

Det var rätt då men idag längtade jag inte alls vare sig hem eller bort. Satt där och njöt denna strålande Söndag. Hem blev jag så småningom tvungen att åka coh trots att benen var lite sugna på att gå blev det spårvagn.

Efter en liten men naggande god tupplur på soffan är jag just nu inte alls trött. Är avslappnad och harmonisk. Det har värkligen varit en vädigt trevlig helg. Är mera en redo för en ny vecka i Skärblacka, sista praktikveckan Here i come!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)