MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Livet på praktik

2016-05-11

Dagen börjar tidigt redan kl 6 ska jag vara på plats. Det innebär att jag måste kliva upp en stund innan. Bilfärden till praktikpklatsen tar 20 minuter, ser man det så kunde det förstås ha varit värre. Men också bättre, hade jag varit lite tidigare med min förfrågan hade kanske jag kunnat fått praktik 10 meter från porten. Den praktiken hade jag inte bytt ut kan jag säga direkt.

Gränsen mellan praktik och sommarjobbet är inte helt glasklart. Lite beror på att man inte riktigt är klar med bemanningen. Lokalerna och arbetsmetoderna är lite snurriga så det är inte helt säkert att jag på dessa tre veckor fått klart för mig vad som ska göras och när.

Visserligen är städscheman metodbeskrivningar och viktiga dagar o datum  prydligt uppradat i fina häften som ligger i städvagnar och Städrum, men att hitta i ett virrvarr av korridorer och komma till rätt plats rätt dag.

Känns lite så där i själen att mitt kall är trots allt på ett smutsigt fabriksgolv. Får praktisera med båda. Sommarjobbet blir tyvärr nog på kontorssidan då det anses svårare att lära upp sig bland maskinerna, inte helt säker på det men det är inte jag som bestämmer.

Igår lade jag upp en dagbok där min ångest över nutid och framtid visade sig skarpt. Är inte helt säker längre på vad jag vill vad jag orkar och har lust med. Gårdagens dagbok togs bort men dagens är kvar, lite mildare i tonen. Har bestämt att kämpa vidare och försöka klara av utbildningen.

Men det är ingen dans. Fritiden blir kort trots att jag kommer hem skapligt tar hushållssysslor såsom matlagning en stund. Sedan ska jag kolla favoritsidor på nätet och in på Af o kolla om jag hittar något jobb att söka. Sen lagom mätt o trött stundar böckerna, för även om jag inte tycker jag lär mig något o allt flyter samman så ska det läsas. Det har jag bestämt, förhoppningsvis fastnar något.

Innan vi gick på praktiken fick vi ett frågoformulär med blandade frågor tagna ur boken i den frågeform vi kan förvänta oss av SRY provet. Ska läsa klart hela boken och sen försöka göra frågorna. Då får jag en liten inblick hur det kommer att gå, vad som igentligen fastnat. Bävar en smula.

I sommar får jag det troligen jobbigt att hitta och göra rätt. Men iallfall får jag förhoppningsvis vila ordentligt när jag kommer hem. Drömmer blött om det just nu. Att få komma hem efter arbete och bara vara ledig. Inte ha en djäkla massa måsten.

När jag åkte hem idag passade jag på att provhandla på Ica i Skärblacka. Ett fördärv för kurrande gourmemagar och tunna plånböcker. Svenskt kött från fribetande kor. Delikatesser både på längden och bredden. Köpte lite grillade spjäll som smakade utsökt. Allt annat fick jag nöja mig med att titta på idag.

En trappa upp finns Coccosbollsfabriken. När den fanns här i området gick jag aldrig dit. Undrar varför. Köpte några bollar där datumet snart gått ut, men nästa gång ska jag slå till på lakriksbollar.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)