MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Fredag

2016-05-06

Så här efter en rätt jobbig vecka (trots ledighet mitt i) känns det okej att komma hem, ta en duch  smita åt sig en kall från kylen krypa upp i soffan o bara vara en stund innan middagen (som bestod av kycklingsallad).

Veckan som var har ju gett mig en liten inblick hur det är att vara en sån där lokalvårdare, även om jag sysslat mest med byggstädning. Tänkte mig att lokalvård och industrisanering inte är samma sak. Men när det gäller byggstädning är det inte alls så långt ifrån. I allafall till en början. Sen när allt bråte är undanstädat vidtar finputsningen av hyllor kök och badrum. Då är det rätt mycket lokalvård och mindre sanering.

Lokalvård och byggstädning är ingen dans på rosor. Skrubba smutsiga spisar och krypa på knä o torka lister eller avtorka ett badrum där fogarna fäller och dammar av sig lika mycket efter man har torkat. Ser dock jobbet som en förlängd praktik och har blivit lite peppad. Även om det inte är så långt som jag trodde mellan Industrisanering och lokalvård så är det nytt och jag hoppas utbildningen ger mig  jobb vare sig om jag blir certifierad eller ej.

Hursom är det nu helg och vi tänker inte mera på det.

Har igentligen rätt lite planerat denna helg, ska tvätta på Söndag men annars är det ta det lungt som gäller. Man har lovat varmt väder så kanske blir det en promenad.

Utsikt från Varbergs Fästning

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)