MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Det bara ringer

2016-04-28

Hann knappt säga ja till typ första erbjudandet om sommarjobb fören mobilen började ringa och den ena arbetsgivaren efter den andra önskade träffa mig. Ett av samtalen skedde till och med i närvarande av min nuvarande chef som såg rätt nöjd ut när jag sa nej.

Idag har vi gått från nya frächa lägenheter i Söderköping till gamla men lite upp piffade i Hageby. I morgon stundar en riktig holmgång 5 lägenheter på 8 timmar. Men är ju inte ensam som tur är. Åkte förbi gamla Bäckgatan, och visst pirrade till lite. Men flytta tillbaka hit igen? Nä det skulle vara under mycket speciella ömständigheter i sånna fall.

Är rätt dålig på att vänta tills rätt tillfälle visar sig. Tar första bästa som uppenbarar sig, så har jag alltid gjort och rätt naturligt när det gäller sommarjobb. För säger man nej vet man inte riktigt om det kommer flera erbjudande. Och just nu har jag inte riktigt råd att säga nej och vänta på något som kanske är bättre. Behöver inarbetad tid mera en någonsin. Extrajobb och sommarjobb är en bra start. Vet inte exakt när sommarjobbet startar, vad det innebär eller slutar. 2 månader är det sagt, men hoppas så mycket på mera. Behöver minst 3 hela månader och är en bra bit på väg. Har rest mig på åtta. Nu går vi för knockout.

Lite trögt är det att efter jobb läsa i mina böcker. Tänkte att det skulle vara enklare när jag inte gjort det under dagen, plugga alltså. Men efter en hård arbetsdag städandes både nytt och slitet känns det synnerligen omotiverat att också läsa om det också.

Igår kväll bestämde jag med sorg i sinnet att projekt nytt kök måste läggas på is. En bra offert och fina ritningar till trots. Men fick inte till det ekonomiskt. Projektet inte glömd och nergrävd för alltid. Nä värkligen inte. När jag kan och har finansiering klar kör vi igen. Jag vet vad jag vill och vet vad som krävs.

Idag på vägen hem noterade jag något märkligt på söderleden. En bil hade stoppats av en polisbil som med blåljus blinkande hade helt sonika ställt sig tvärs över körbanan med köer som följd. Funderar förstås vad som var så viktigt att man valde att stanna bilen just där, på Norrköpings mest trafikerade vägavsnitt efter 16 då många slutat jobbat. Att man placerade sitt tjänstefordon tvärs över körfältet förstår jag mycket väl. Man ville helt enkelt komma hel ren och vid liv hem efter arbetspasset. Inte alls en självklarhet om man jobbar vid eller på vägen.

Till middag blev det tacofärs och ris. Kebabflaksen åkte tillbaka i frysen då jag inte hade lust att äta kebab idag. Igentligen inte tacofärs heller, men något måste man äta. I morgon ska det göras en riktigt djäkla fet Fredagsburgare ala Jureskog.

Fredag i morgon alltså. Vi kör ända in i kaklet WoooHoo.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)