MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Öl senap och Whisky

2016-04-24

Det började redan på Fredagen med en tur ut till provinsen. Ölprovning i en aldeles riktig senapsfabrik. Det där med att göra senap är en konst, något som inte alla senapsfabrikörer har möjlighet till. I krokek blandas färdig senapsslurry från Druvans med socker och annat som blandannat blir smaskig cyrrysenap. Man gör även cetchup eller blandar iallfall. Vi fick lära oss ett enkelt sätt att göra senap. Man blandar helt enkelt senapspulver med ättiksgurkspad. Resultatet blev en riktigt stark senap.

Vi undrade innan hur en senap och ölprovning funkar men det visade sig mer vara en öl och korvprovning med senap. Min favorit blev senap med pepparot och äppelmos.

På lördagen vankades långlagrad mackmyra. Elegant recep har fått ligga och gotta sig över 6 år i Bodås gruva. Resultatet blev en mjuk whisky med mycket vaniljton. Inte alls lika skarp som Mackmyra annars brukar vara. Är fast i rökträsket och har därför aldrig tänkt på det eleganta receptet, något som kanske är ett misstag.

I Bodås gruva har jag varit, en gammal exprimentgruva där nu whiskyfaten ligger på rad. Änglarnas andelar känns i luften.

Efter en trivsam helg kommer nu en ny vecka. Anställningsinterjuv på Måndag och prov på Onsdag. Bara en vecka kvar, sen är det praktik.

Här började allt för gänget på Mackmyra.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)