MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Sista Lördagen

2016-04-17

Nä inte sista lördagen för alltid. Så dramatiskt är det inte.

Men däremot va det sista gången för två saker denna Lördag. Sista provningen i Jollas gamla lokaler,man har redan flyttat och ölfrämjandet var dom sista gästerna.

Det där med öl choklad och ost är lite knepigt för min del och blev övertalad att gå på den här provningen. Väl på plats var det rätt okej. Vi testade lakrits porter kaffestout 2 hemgjorda alster tillsammans med ost choklad och regelrätta desserter. Allt mycket gott men det kändes inte direkt prisvärt. Kanske för att jag inte förstås mig på finessen med att prova ost choklad o öl tillsammans.

Till en av chokladerna fick vi Lakritsporter från Norrköpings bryggeri, en god om en lite kropplös syndigt mörk öl. Har tjatat mig grön på bryggarna att man snart nog ska börja brygga mörk öl i stor skala. Kommer fortsätta tjata tills det händer. Tror nämligen att det är just det man ska satsa på. Mörka stout och porter med choklad o kaffetoner, inte det där pale Aleblasket man kör nu. Man har köpt in en större lagringstank så hoppet är det sista som överger mig.

Efter en trevlig provning var det dax att stressa vidare till nästa sista. Ja inte helt säkert men troligen i allafall var det i Lördags sista kvällen för mig på Konditori Broadway med Jocke som ägare. Staffetpinnen förs nu vidare och det spekuleras mycket bland stammisarna vad som händer nu. Många tror att det inom ett halvår är Spendrups i kranarna och  pizza från köket. Den nya ägaren (som tillträder 1 Maj) smög också runt i likalen och pysslade. Han hade hört om avskedsfesten och ville väll vara på plats för att kolla in vad som händer antar jag.

Stammisarnas farväl till Jocke var hemligt men misstänker att han anade. Restaurangen proppfull med stammisar studenter och 2 större sällskap. Det var folkligt festligt och fullsatt. Från kranarna rann bland annat Stilmaffian från Norrköpings bryggeri. Hade nog tänkt mig äta något gott, men magen var tokfull av choklad så nöjde mig att dela en plocktallrik med vännen.

Konditori Broadway med Jocke i spetsen har varit ett trevligt ställe att sitta ner och äta på. Maten som oftast god och det har varit här som fisken varit bäst. Ölen har varit kalla, det har funnits myckettrevligt och ofta nytt att välja på och personalen bland dom bästa.

Tyvärr har det mot slutet svajjat lite då dom gamla i personalen troppat av en efter en och nya kommit. Igår till exempel saknade iallafall jag Hovmästaren som med snabbhet och serviceanda såg kunderna nästan innan dom själva visste att dom ville ha något i baren. Kvällens bartender var en smula vimsig och hade noll koll. Det var många gamla rävar från personalen som saknades en kväll som denna. Dom andra jobbade på och det kändes betryggande.

Kanske saknaden efter Jocke Patrik Hovmästaren Malin Erik med flera inte blir så betaglig då det kommer annan personal som säkert också gör ett bra jobb vad en sin chef en hittar på. Tror tyvärr att det blir ändringar som gör att stammisarna sviker. Men det får vi se. Jag kommer ge nya ägaren o sin nya personal en chans att boa in sig innan jag testar och äter igen. 

Önskar den nya ägaren lycka Till

Söndag och ångesten att helgen har tagit slut är betaglig. Har ätit badat och ska snart diska. Inte skoj men behövligt. Lyckades i Lördags efter mycket om och men och inre tvång och hot om represalier i form av  indragna förmåner läsa mitt kemikalieavsnitt i tråkboken. Kanske borde jag ha läst mera i Saneringsboken också, men orkade inte riktigt. Är det helg så är det. I morgon är det Måndag och vi tar nya tag om kemikalierna och tråkboken.

Ikväll Söndagsmyser jag  med Johan Falk på fyran.

Önskar läsare en fridfull ny vecka.

En av många fiskrätter Patrik tillagat åt oss genom åren!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)