MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Fredag igen

2016-04-15

Ja så vart det Fredag igen och ennu en vecka i städarfabriken är slut. I morse hade jag en lätt måååååååååååsssssssteeeee jag gåååå uuuuuppp känsla. Låg en stund extra och kände om jag hade ont någonstans. Men nä min inre mamma beodrade mig upp och travade bistert iväg till bilen och körde till skolan. 

Kursdagen blev inte så motig utan rätt så harmonisk. Vi pratade om kemikalier och vi fick en fältuppgift att göra o så fick vi åka hem. Tog med mig boken för att i lung och ro fördjupa mig i kemikalieavsnittet. Men får se om jag lyckas plöja några sidor under helgen, har en hel del annat att syssla med.

Iss ringde vid frukost och dit ska jag på Onsdag. Sommarvikariat och timmar, men alltid något.

Fältuppgiften bestod av att kolla diverse uppgifter på två kemikalier i valfri butik, Jag valde min närbelägna icabutik där min begäran om produktblad möttes med välvilja trots att deras fax/skrivare väntade på en betydligt viktigare uppgift. Passade på att handla lite kemisktekniska produkter när jag endå var på plats. Blandannat köpte jag mest av nyfikenhet städklara tvättlappar med äppledoft, tyvärr var dom lite väl torra men doften fanns där.

Hemma ringde en annan avdelning på Iss, nämligen Hotelltjänster. Där hade jag sökt för ett bra tag sedan. Då hade jag inte en susning om vad en hotellstädare gör igentligen, nu har jag ju iallafall varit och besökt 2 hotell. Inget av dessa 2 tjänster är tillsvidare utan vikariat o timmar. Men det är att få in en fot som är viktigast och Iss är ett stort företag, när väl foten är inne finns det bra med chanser att ånga vidare på flera deltidstjänster eller 100% om man har tur. Nu har jag flytet och nästa arbetsgivare som ringer har en 100% tillsvidareanställning att erbjuda, är säker på det!

Denna riktiga första vecka var rätt blandad. Från intressant till mer en jobbigt då jag ärligt funderade på att skita i allt och bara gå hem och aldrig i helvetet komma tillbaka, Det var i Torsdags. Igår kom jag dock tillbaka då det var Fredag och jag inte är riktigt känd för att ge mig i onödan. Veckan avslutade bra och det ger lite energi till nästa.

I övrigt avslutade vi ett kapitell med ett prov som gick hyffsat. Saknar dock att få veta axakt hur bra eller dålig man är då proven rättas gruppvis. Lite blandade känslor, Jag får inte den där maxångesten när man får tillbaka ett prov där det gått skitdåligt på men inte heller får jag den där Waaahoooo fan va bra jag är känslan när man pår tillbaka ett prov med mycket gröna siffror på.

Jag fick min praktikplats fixad bara sådär och är rätt nöjd att slippa ringa o böka med den. Tror min praktikplats blir bra och hoppas trots att företaget inte har rekryteringstankar just nu på det bästa.

Det har varit mycket ensamstudier för våran grupp, inget jag tycker om direkt och det spårar rätt ofta ur när det är lärarlöst. Folk pratar med varandra o i mobilen om vart annat, ingen ro att läsa. Men det är jag det och kanske är det en del i Lernias process, inskriven i någon text att just så här ska det vara. Lärande under ansvar. Lärarna finns ju oftast i närheten. Men njae är lite kluven och gammaldags helt enkelt.

Vi slutade tidigare, det firade jag med en promenad, det har varit mycket sittande och mycket energi som gott ur kroppen och den behövde återställas och liksom mjukstarta helgen. . Tänkte mig en kort men det blev en lite längre. Råkade gå förbi Spicy Hot och när jag endå var där kunde jag lika gärna äta middag. Jag menar det är ju endå Fredag! En promenad längs broarna i industrilandskapet o så upp till brandstationen där jag äntligen fick se den där beryktade ölstugan. Blir ett besök så fort dom öppnar.

Fredagsmyset består av chips Coca Cola och Beck 31 Gunwald och Beck 32 Steinar.

Ingen hemlighet att Gunwald Larsson dör i 31 men trodde nog att hans död skulle vara lite mera uppseendeväckande . Det finns bättre sätt att avliva en karaktär som varit trogen i många år en ett skott rätt o slätt.

Efterträdaren Steinar värkar vara hård och mjuk på samma sätt och lite påminna om Gunwald. Ingen sätter sig på Steinar, inte ens chefen som försökte sig på en fuling men misslyckas då norrmannen såg vad som höll på att hända. En rättvis karraktär som jag ser fram att se mera av i kommande filmer.

Dom senare Beckfilmerna  är sevärda dock inte lysande som till exempel Mannen på Taket. Det tuffar på i väl maklig takt och ingen av dom nya filmerna hettar det till i, inte så mycket spänning bara going on i maklig stil. Blir lite tråkigt i längden.

Trevlig Helg!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)