MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Får i Kål

2016-04-14

Lokalvårdsutbildningen har nöjet att vara korridorgrannar med Lernias restaurangutbildning. Plötsligt när vi sitter med våran microuppvärmda mat rullar det förbi den ena delikatessen efter den andra. Nystekt och piffigt.Det mesta ser otroligt gott ut och man blir frestad att grabba tag i en tallrik och moffa i sig innan någon hinner reagera.

Idag vankades nordisk middag i serveringsrummet och hann titta på förrätten som bestod av Får i kål (eller kokt får i aromatisk buljong som det stod på menyn jag kastade ett getöga på som hastigast) Och så torsk med pure (som också såg riktigt ätbart ut)

Roade mig med att drömma mig  bort från klassrummet där grupp 12 i sin ensammhet satt och omvandlade kemikalielitrar till ml för glatta livet  och  funderade vad jag själv hade gjort. Torsk, helt okej (såg att det var sparris från Gotland, min favvo) o desserten (som jag ej fick se) Ålandspannkaka också ett givet kort. Men för mig är nog Får i Kål en varmrätt och passar inte riktigt som förrätt hur aromatisk buljongen en är. Hade satsat på en rökt lammmousse på rågbröd med lite färgglada picklade betor o rötter  till. 

funderade  starkt på att rymma till grannkorridoren, dom är ju så många på den där utbildningen. Inte skulle dom märka om jag smiter in som extra.

Tyvärr skulle nog mina lärare märka att jag spårlöst försvunnit och eftersom dom vet att jag är matintresserad skulle dom nog leta först i restaurangutbildningens domäner där jag låtsas smälta in med att göra en mousse eller syra in en grönsak eller nått.

Men Nä I vårat klassrum blev jag kvar med en ack så tråkig för att inte säga träääälig omvandlingsuppgift följd av lite andra frågor rörande kemikalier där svaren fanns i tråkboken.

Funderar lite på varför inte Lernia använder sin restaurangutbildning mera, säljer sina anrättningar till oss hungriga korridorgrannar istället för att äta upp allt själva. man gör oss en tjänst samtidigt som man tjänar en slant. Har gladeligen en synpunkt eller två att ge om jag för en liten peng får äta lyxkäk någon dag i veckan.

Är inte alls bra på att gömma känslor och ärligt ska jag erkänna att jag faktiskt denna dag starkt funderade på att hoppa av utbildningen. Men framåt slutet av dagen kom läraren fram och vi hade ett litet samtal om hur det kändes en dag som denna. Lite skönt att prata av sig faktiskt och lungnade ner mig en smula, lovade komma tillbaka i morgon.

 Hemma är det inte helt lätt att tagga ner efter en sån här dag men busade till det och käkade tacos trots att det inte är Fredag en. Ska bada och kolla på London Burning på youtube o käka en sitting Bull (glass) så förhoppningsvis är jag redo för att ta en ny dag i hampan.

Dock har det inte bara varit skräp denna dag. Då annars alla utgifterna kommer på samma gång (bilförsäkring, skatt, hyra, efterdyningar från kryssningen mm) känns det bra att det kommer in lite också. Såg en kommande insättning och gläds åt att försäkringskassan sköter sig denna gång.

 

När surtankarna i huvvet tumlar runt brukar jag gå ett varv runt industrilandskapet, tyvärr är det en bit dit så ikväll nöjer jag mig med att titta på bilder och hoppas att det lugnar ner mig innan morgondagen.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)