MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Cv Tisdag

2016-04-12

Jag är hyffsat nöjd med mitt cv. Det har gett mig  jobb så igentligen är jag inte riktigt sugen att göra om så mycket.

Men när det nu var CV Tisdag så roade jag mig endå att göra lite småfix. Kortade av, ändrade lite formuleringar. Tänkte att jag kanske ska testa och göra om mera. Men det får bli här hemma när jag sitter i min kammare. När kursen är slut och jag slipper tänka på en massa annat.

Blev med praktikplats och slapp söka själv. Blev mycket glad. Praktikplatsens ägare har varit och pratat med oss tidigare och det ser ut som en bra människa att ha att göra med, kanske leder det inte direkt till jobb. Men ska visa framfötterna och räknar med att lära mig en massa som för mig framåt på framtidsvågorna mot nytt jobb. 

Mycket data idag och jag fick öva mig på att hjälpa andra. Det är en konst att lära ut något så andra förstår. Inte bara huxfux klart. Den man visar ska ju kunna göra det själv sedan. Inte alltid det fungerar men när jag visar nått är det iallafall så jag tänker mig det hela. Hemma är jag van vid att allt är på sin plats, bara att klicka justera  klistra in spara o skicka. Inte lika enkelt på skolan. Här finns också bara bärbara datorer, försöker undvika använda mus o extra tangentbord. Mest för att utmana mig själv, så här långt har det gått bra.

Lernia tillhandahåller  datorer väl anpassade för sitt uppdrag. Några av dom lite trötta i batteriet så kors och tvärs över golvet ligger det sladdar när hela gänget goes data. Trådlöst nätverk finns och kommer man bara ihåg sitt lösen är det bara att skicka sitt nyfixade cv till läraren för påseende.

Lite blev det att läsa boken också. Det hakar sig en smula och som förra gången funderar jag mest på vad igentligen som satt sig fast där i hjärnbarken. Så här mycket plugg har det inte varit sedan trädgårdsskolan då latinska namn på träd buskar o blommor skulle pluggas in, idag har jag glömt allt.

Risken finns förstås att jag pressar mig lite väl och allt det där jag läst liksom grötar ihop sig till en tjock klump och vägrar klutta ut när jag väl sitter där med provet.  Jag själv är min värsta oro!

För att pigga upp hjärnan lite blev det fisk till middag (man blir klok av fisk har jag hört). Lax i form med grönsaker i botten och tacosås på toppen. Pressad potatis och en sås med lök dill grädde o fisksås (tror något liknande finns bland mina recept).

Snart stundar en disk och så blir det lite plugg innan sängen.

Kanske blir det att vara hemmavid i sommar. Då åker jag på utflykt till Arkösund!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)