MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Avstickare

2016-04-08

Efter att ha gått igenom halva testfrågorna till avsnittet om städmetoder blev det frukost. Just denna dag satt jag med min risifrutti och smektade en macka då kurskompisen frågade varför jag inte hade någon, men det får bli nästa vecka, en lite varm macka och juice. Hur smidigt det en är med Risifrutti så är det endå inte så gott och så tradigt i längden.

Efter den smet jag och tre till från Fredagsstädningen av klassrummet till ett annat och lyssnade på Hotell & restaurang anställdas förbund som var på besök i lokalerna denna förmiddag.

Lite mindre  facklig information en den från Kommunal men det blev mera historier och ankedoter från arbetslivet och sånt lär man sig också av. Den längsta informationen jag varit på men helt okej.

Lön avtal och vad man ska undvika (ALDRIG provjobba för tex en ostmacka) hur viktigt det var att få anställningsavtal och att alltid skriva in sig i liggaren, o så ja förstås Gå Med i Facket! Var dom största ledorden i informationen denna dag.

Var det 2 väl använda timmar om man ska bli städare? Ja kanske inte för mig som har varit i branchen och hört Hotell och Restaurangfacken mer en 1 gång. Samt inte har som högsta önskan att bli hotellstädare. Men livets stigar äro outgrundliga så kanske är det så att jag trots allt hamnar på hotell och då är det bra. Mina tre klasskompisar är hotellstäderskor redan så för dom var det nog riktigt bra. Ska på Måndag kolla så dom förstod det viktiga.

Vi 4 kom tillbaka 2 timmar senare till ett skinande rent klassrum som fått kärlek från golv till tak (till o med våra pärmar var putsade).

När livet i klassrummet är orättvist kändes det som om vi  som suttit o loppat oss i 2 timmar skulle få städa toaletter eller dyligt medans dom andra som varit duktiga fick gå hem. Men det befogade straffet kom av sig och ordern va att gå hem och fira helg. Troligen faller lotten att städa klassrummet på oss fyra nästa Fredag.

Nåväl. Tog straffet som en man och luddade hemåt  Blev inget läsa i boken idag och vem vet, just det kanske biter mig i foten den dagen då det ska göras prov. Men sket i det just där och då. Har ju en saneringsbok att läsa. Gott så tycker jag.

Det är Fredag och det kändes helt rätt att gubbvila en stund när jag kom hem. Det har varit en intressant men också lite jobbig vecka för knopp o kropp, inte helt enkelt för en gammal man att ställa in sig på plugg efter att ha varit borta från skolbänken några år. Har ju under åren tvingats tillbaka till skolbänken. Men innan nu var det ett tag sedan.

Denna vecka tog testveckorna slut och allvaret började direkt med en gång BooM (som en viss mästerkock skulle ha sagt) Det har varit 2 informationer med fackföreningar. Vi har skurat toaletter och läst en djäkla massa i boken. I mitt tycke är det lite strukturlöst men så är det när bland annat språkkunskapen inte är samma, det har jag förstått och får acceptera även om jag ibland tycker det är en smula frustrerande. Tålamod är den andra mantran i klassrummet, det är lite dåligt ställt med den vara. Men kämpar på och håller mig i, så ska går det här också.

Bättre är redan nu mitt humör och det är snudd på att glädjen bubblar över. Inte för att jag var så där värst jobbsugen efter förra sommarens hårda arbete med många långa arbetspass hemifrån. Jag har inte klättrat på väggarna. Men endå är jag nu rätt harmonisk i sinnet när jag får något att göra. Hoppas också att lilla hjärnan nu när den får jobbe lite klarar av alla utmaningar som ges. Det känns redan nu som jag varit här längre en 3 veckor och det brukar vara ett tecken på att jag trivs.

Det bästa är trots allt att A-kassan gör ett uppehåll. Den största oron har varit och är att bli utstämplad. Nu reser jag mig på 8 och får ny chans nästa rond. Den blir kort, men då F.N ger jag 100% o hoppas på det bästa.

Ikväll ska det snart smaskas tacofärs och grönsaker i pitabröd. Det ska tas ett varmt bad och så ska jag bara vara o njuta av Fredagen.

Trevlig Helg

Borrås Skåra utanför Varberg

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)