MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Alla på Toan

2016-04-07

Japp så var det nästan när gruppen skulle praktiskt städa toaletter. Tanken var nog att vi skulle göra detta 2 och 2 med en som fått proceduren förevisad innan och en "ovan" Det började bra med ett proffs från andra gruppen och en från oss.

Men sen kändes det lite sådär att jag med mina sparsamma erfarenheter av toalettsaneringar visa en som troligen gjort det flera gånger en det går att räkna. 2 och 2 metoden falerade snabbt och fortare en du kan säga torra städmetoder var vi flera i varje toa som städade pysslade och donade. Korridoren fick nog Lernias renaste muggar. Lite skoj är det dock att se vana städa en toalett, det säger bara swich så är det klart. Som det är att se ett fönsterputsarproffs in aktion. Vill med, och så ska det bli en vacker dag.

Annars var det att läsa och svara på frågor i ämnet städmetoder som stod på schemat. Är inte helt bekväm med all den här ensamläsningen och egen tid för informationsinsamling , men jag vänjer mig. Och med handen på hjärtat så är nog detta den bästa för min hjärna. Att själv tokläsa in information. Hjärnan är lite gammal o skrumpen. Alternativet hade varit att någon pratmalde sönder lektionerna dagarna i genom, tills våra öron trillade av. Och det hade ju inte alls varit lyckat.

Skriva för hand. Nästan så det är en bortgömd konst så här då allt skrivs på tangentbord o pekskärm. Med lite spretig text skriver jag  svar på frågor med blyerts (på riktigt papper). Idag skrev jag till och med på stora tavlan (och dom flesta kunde läsa). Omodernt kan tyckas men jag antar att det är så på skolan nu för tiden i det papperslösa samhället. 

Efter ett kort stopp med matvaror till pappa där hushållet drabbats av influensa (kassen ställdes utanför) åkte jag till däckverkstaden och fick sommarsulor på bilen.

Lika späckat som dagen på skolan är det här hemma, Laga och äta mat söka jobb läsa saneringsbok (diska) och så till sist innan nattdags sänka ner kroppen i ett varmt gosigt avkopplande välgörande bad. Det är där och då det känns otroligt avlägset att bygga om badrummet och ersätta karet med duchkabin och tvättmaskin.

Gårdagens final av Sveriges mästerkock var som semifinalen otroooligt spännande. Det kändes som om min favorit Catarina var helgjuten från Förrätt till tårta. Men det är lite svårt att avgöra, skulle ha varit kul att fått höra juryns åsikter. Nu blev det ju bara det som sades om maten inte disskutionerna i kulisserna som ledde till segraren. Hon var min favorit från början och det blev vinst. Grattis. Nu ser jag fram mot kokboken som redan nu lär vara på väg till bokhandlarna.

 

Sommardäck på men snart är det vinter igen och vi slipper den hemska värmen!

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)